Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Τεχνικό σφάλμα οι προβλέψεις της Κομισιόν - Ο στόχος για το έλλειμμα παραμένει στο 2,4%

Tria (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Τεχνικό σφάλμα οι προβλέψεις της Κομισιόν - Ο στόχος για το έλλειμμα παραμένει στο 2,4%
Η ιταλική κυβέρνηση απορρίπτει τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ιταλική οικονομία
Σε... τεχνικό σφάλμα αποδίδει η ιταλική κυβέρνηση τις προβλέψεις της Κομισιόν για την οικονομία τη διετία 2019-2020.
Όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria, οι προβλέψεις της Κομισιόν βασίζονται μόνο σε ένα τμήμα του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019.
«Το τεχνικό σφάλμα της ΕΕ δεν θα επηρεάσει το διάλογο της κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες» τόνισε ο Tria απορρίπτοντας ουσιαστικά τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η πρόβλεψη της ΕΕ είναι αντίθετες με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης» τόνισε και διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση διατηρεί τον στόχο για το έλλειμμα του 2019 στο 2,4%.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φθινοπωρινές της προβλέψεις κάνει λόγο για έλλειμμα 2,9% το 2019 και εκτόξευση άνω του 3% στο 3,1% το 2020.
Όσον αφορά το ΑΕΠ, η Κομισιόν προβλέπει χαμηλότερη ανάπτυξη έναντι των εκτιμήσεων της ιταλικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα, για το 2018 η ΕΕ προβλέπει ανάπτυξη με ρυθμό 1,1%, από 1,2% που προβλέπει η Ρώμη.
Για το 2019 αναμένεται ανάπτυξη 1,2% από 1,5% που αναμένει η ιταλική κυβέρνηση και για το 2020 κατά 1,3% από 1,6% που είναι η πρόβλεψη της Ρώμης.
Όσον αφορά το δημόσιο χρέος, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ αναμένεται να παραμείνει σταθερός στο 131%, λόγω της δημοσιονομικής επιδείνωσης και των καθοδικών κινδύνων για την ανάπτυξη.
«Μετά από τη σταθερή ανάπτυξη το 2017, η οικονομία της Ιταλίας επιβραδύνθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους καθώς οι εξαγωγές και οι εξαγωγές και η βιομηχανική παραγωγή αποδυναμώθηκαν.
Η ανάκαμψη των εξαγωγών και οι υψηλότερες δημόσιες δαπάνες αναμένεται να στηρίζουν την ανάπτυξη.
Ωστόσο, η σχετική αύξηση του ελλείμματος, σε συνδυασμό με τα υψηλότερα επιτόκια και τους σημαντικούς καθοδικούς κινδύνους, θέτουν σε κίνδυνο τη μείωση του υψηλού δημοσίου χρέους», προειδοποιεί η Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης