Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Τα στοιχεία για την ανάπτυξη το γ΄ 3μηνο 2018 αποδεικνύουν τη δύναμη της οικονομίας μας

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Τα στοιχεία για την ανάπτυξη το γ΄ 3μηνο 2018 αποδεικνύουν τη δύναμη της οικονομίας μας
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει τη «συνέχιση αυτής της προόδου»
Στα τελευταία στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο του 2018, αναφέρθηκε σήμερα (9/11) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Philip Hammond, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα καταδεικνύουν τη δύναμη της εγχώριας οικονομίας.
Ειδικότερα, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η σημερινή θετική ανάπτυξη του 0,6% αποτελεί απόδειξη της υποδείμενης δύναμης της οικονομίας μας», ενώ πρόσθεσε ότι «χτίζουμε μία οικονομία που λειτουργεί για όλους, με 3,3 εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους στην εργασία, χαμηλότερη ανεργία σε κάθε μέρος της χώρας, και αύξηση μισθών με τους ταχύτερους ρυθμούς της δεκαετίας».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα σχέδια της κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επικεντρώνονται στη διασφάλισης της συνέχισης αυτής της προόδου και της αύξησης των μισθών των πολιτών.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, ο Philip Hammond ανακοίνωσε το σχέδιο προϋπολογισμού της Βρετανίας για τους επόμενους μήνες, δηλώνοντας παράλληλα ότι η περίοδος λιτότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο «τελειώνει οριστικά».
Νωρίτερα, η Σταστιστική Υπηρεσία της χώρας δημοσίευσε τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο το τρίτο τρίμηνο του 2018, με το έλλειμμα να υποχωρεί στα 31,9 δισ. στερλίνες, σημειώνοντας πτώση κατά 2,9 δισ. στερλίνες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Παράλληλα, σε ότι αφορά το ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών, το έλλειμμα της Βρετανίας σημείωσε επίσης πτώση σε τριμηνιαία βάση, και συγκεκριμένα στα 2,9 δισ. στερλίνες, έναντι 3,2 δισ. στερλίνες το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης