Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: «Έτοιμος» να αποχωρήσει από υπουργός Εμπορίου του Trump ο Wilbur Ross;

Politico: «Έτοιμος» να αποχωρήσει από υπουργός Εμπορίου του Trump ο Wilbur Ross;
Ο Trump έχει εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις του για τον Ross και την πολιτική που ασκεί, τονίζει το Politico
Την πιθανότητα να αποχωρήσει από τη θέση του υπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ εξετάζει ο Wilbur Ross, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα του Politico.
Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Politico η αποχώρηση Ross θα αποτελέσει μέρος του αναμενόμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης Trump, μετά και την αποπομπή του υπουργού Δικαιοσύνης, Jeff Sessions.
Επιπρόσθετα το ενδεχόμενο αποχώρησής του εξετάζει και ο υπουργός Εσωτερικών, Ryan Zinke, ο οποίος, μάλιστα, φέρεται να έχει, ήδη, συμφωνήσει με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox ώστε να αναλάβει τη θέση του κεντρικού σχολιαστή επί πολιτικών θεμάτων.
Αναφορικά με την περίπτωση Ross, σε αρκετές περιπτώσεις ο Donald Trump έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του για την πολιτική που ακολουθεί ο υπουργός Εμπορίου, ενώ πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Trump έχει αρκετές φορές «ταπεινώσει με τις παρατηρήσεις του τον Ross μπροστά στα άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου».
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα του Politico, ως επικρατέστερη να τον αντικαταστήσει είναι η Linda McMahon, η οποία αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής υπηρεσίας που έχει υπό την αιγίδα της τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ.
Η ίδια έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται για τη θέση της υπουργού Εμπορίου.
Παράλληλα σε δημοσίευμά του το CNBC υποστηρίζει ότι ο Trump έχει εκφράσει την επιθυμία του να διώξει τον Ross από το υπουργείο Εμπορίου, το αργότερο έως το τέλος του 2018.
Εκτός από την Linda McMahon, καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο CNBC ότι μεταξύ των υποψηφίων είναι και ο Ray Washburne, τον οποίο ο Trump έχει τοποθετήσει ως διευθύνοντα σύμβουλο της Overseas Private Investment Corporation

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης