Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαβρούγλου μετά τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: Θα μεταφέρω τους προβληματισμούς

Γαβρούγλου μετά τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: Θα μεταφέρω τους προβληματισμούς
ο κ. Γαβρόγλου μίλησε  για κύμα κοινωνικής αποδοχής της συμφωνίας,
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε στο Φανάρι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος αμέσως μετά το πέρας αυτής δήλωσε ότι θα μεταφέρει τους προβληματισμούς που άκουσε στον πρωθυπουργό.
Όπως δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου, «άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη και θα τους μεταφέρω στον Πρωθυπουργό», ενώ "πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η επιδίωξη μας είναι ο διάλογος. Όπως ξέρετε έχουμε μια ιδεολογική και πολιτική δέσμευση ως τρόπο να λύνονται τα θέματα και πάμε παρακάτω".
Ανέφερε ότι ενημέρωσε επισήμως τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το θέμα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας στην Ελλάδα και για μια σειρά θεμάτων που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ο ίδιος, αφού πρώτα σημείωσε πως η επίσκεψη του στην έδρα του Πατριαρχείου ήταν προγραμματισμένη από καιρό, σχετικά με την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου τόνισε πως «είναι μια ιστορική συμφωνία της Πολιτείας με την Εκκλησία της Ελλάδας» και πρέπει να διευθετηθούν μια σειρά από θέματα.
Μάλιστα, ανέφερε ότι η παρουσία του στο Φανάρι δείχνει την διάθεση της κυβέρνησης για συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ακούει και διαβάζει προσεκτικά όλες τις απόψεις, καθώς και ότι από την πλευρά του Πατριάρχη υπήρξε διάθεση σύμπραξης στην επίλυση, όπως είπε,  ιστορικών εκκρεμοτήτων.
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το πώς η συμφωνία που προωθείται θα επηρεάσει τις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών και τις Δωδεκανήσου που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως "αυτά είναι θέματα που θα δούμε στις λεπτομέρειες όπως και πολλά άλλα ζητήματα, αλλά παραμένει η βασικότατη αρχή ότι έχουμε να κάνουμε με μία ιστορική, κυριολεκτικά ιστορικού χαρακτήρα, συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδας και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει".
Ακόμη, ο κ. Γαβρόγλου μίλησε  για κύμα κοινωνικής αποδοχής της συμφωνίας, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν αντιδράσεις επί του πλαισίου στο οποίο έχουν καταλήξει οι κ. Τσίπρας και Ιερώνυμος, ενώ απέφυγε να σχολιάσει την ένταση στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Ρωσία, μετά την αναγνώριση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης