Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καβάλα: Αυτοψία Νοτοπούλου στη γέφυρα που κατέρρευσε - Τι δήλωσε η υφυπουργός

Καβάλα: Αυτοψία Νοτοπούλου στη γέφυρα που κατέρρευσε - Τι δήλωσε η υφυπουργός
«Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει και έλεγχος για την απόδοση ευθυνών», είπε χαρακτηριστικά η Κ. Νοτοπούλου
Αυτοψία στη γέφυρα που κατέρρευσε σε κεντρική οδική αρτηρία της Καβάλας, πραγματοποίησε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, εκφράζοντας προβληματισμό διότι είναι η δεύτερη κατά σειρά που καταρρέει  στην περιοχή.
Η γέφυρα κατέρρευσε το απόγευμα της Παρασκευής 9/11 και σήμερα η κ. Νοτοπούλου, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Γιαννακίδη και τον πρόεδρο της Εγνατίας οδού Απ. Αντωνούδη, πραγματοποίησε αυτοψία, ενώ ενημερώθηκε από τη δήμαρχο Καβάλας Δ. Τσανάκα για το ιστορικό του ατυχήματος.
Η κ. Νοτοπούλου σε δηλώσεις της ανέφερε ότι ο υπουργός Υποδομών έδωσε εντολή να έρθουν στην περιοχή επιθεωρητές - ελεγκτές δημοσίων έργων «γιατί είναι η δεύτερη κατά σειρά εν γνώση μας γέφυρα, που καταρρέει στην περιοχή, μετά αυτή του Κομψάτου στον Ίασμο, οπότε είμαστε εξαιρετικά προβληματισμένοι γι' αυτό», αλλά και ότι «η πολιτεία αυτονόητα θα κάνει ό,τι πρέπει, ωστόσο είναι πολύ πρόωρο να προβούμε σε ασφαλή συμπεράσματα για το πώς κατέρρευσε η γέφυρα».
«Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει και έλεγχος για την απόδοση ευθυνών», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τις υποδομές προβλέπει τη σύσταση μητρώου για να διασφαλίσει την ασφάλεια των υποδομών μιας και προβλέπει την καταγραφή της κατασκευής τους, της συντήρησής τους και φυσικά του ελέγχου.
Σε παρέμβασή του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θ. Μαρκόπουλος, τόνισε ότι η συγκεκριμένη οδική αρτηρία στο τμήμα της οποίας κατέρρευσε η γέφυρα, επί πολλές δεκαετίες πριν την κατασκευή της Εγνατίας ένωσε την Ανατολή με τη Δύση και  «είναι ένας δρόμος που έχει προσφέρει στην τοπική και εθνική οικονομία, που δεν εξυπηρέτησε μόνο την κίνηση και τα φορτία της Καβάλας, αλλά υπέφερε την κόπωση μιας εθνική οδού με συνθήκες αντίξοες, καθώς δεν είχε τις προδιαγραφές μιας εθνικής οδού».
Σημειώνεται τέλος ότι η κ. Νοτοπούλου συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς για να οριστεί το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που απαιτούνται για να ξεκινήσει η επισκευή της γέφυρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης