Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Δρομείς από 105 χώρες στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Δρομείς από 105 χώρες στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Πέραν της κλασικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων, περιλαμβάνονται διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς επίσης και αγώνες για παιδιά και Άτομα με ειδικές Ανάγκες
Με τη συμμετοχή 55.000 δρομέων από 105 χώρες διεξάγεται σήμερα ο αυθεντικός 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας.
Πέραν της κλασικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων, περιλαμβάνονται διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς επίσης και αγώνες για παιδιά και Άτομα με ειδικές Ανάγκες.  
Tην εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων που βρίσκεται σε εξέλιξη έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στις 8:30, από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα, ενώ θα διεξάγεται κατά μήκος της διαδρομής Λ. Βασ. Αμαλίας - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Χαρ. Τρικούπη - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - Φειδιππίδου - Λ. Μεσογείων - αναστροφή Λ. Μεσογείων (πρώην Σχολές Αξιωματικών ΕΛΑΣ) - Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ. Μεσογείων - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.
Παράλληλα, η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων δόθηκε στις 7:45 στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας, στο Σύνταγμα, και η διαδρομή είναι η εξής: Λ. Βασ. Αμαλίας - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Ρήγα Φεραίου - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.
Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1.200 μ.),  δήθηκε στις 8:50 από τη Λεωφόρο Βασ, Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.
Σημειώνεται ότι η διοργάνωση γίνεται από τον ΣΕΓΑΣ και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης, Γρ. Λαμπράκη, ενώ οι 18.750 δρομείς από 105 χώρες, οι οποίοι θα τρέξουν στην αυθεντική διαδρομή με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, θα  περάσουν από τις πληγείσες από την μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου, περιοχές της Αττικής.
Κλειστοί δρόμοι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, λόγω της διεξαγωγής του 36ου αυθεντικού Μαραθώνιου Αθηνών, στην: Λ. Μαραθώνος - Αγ. Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων) - Τύμβο Μαραθώνα - Αγ. Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων)  - Λ. Μαραθώνος - Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.
Μεταξύ άλλων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων  από τις 7:00 έως τις 17:30:
-Στη Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και του Πύργου Αθηνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο
-Στη Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μιχαλακοπούλου και της Λ. Κηφισίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο
- Στη Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κηφισίας και Βασ. Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο
 -Στη Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ιλισίων και της Λ. Μεσογείων
Επίσης, στη Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 5:00 έως τις 17:30, στη Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10/11/2018 έως τις 19:00 την Κυριακή 11/11/2018, αλλά και στη Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Καλλιρόης και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα, από τις 5:00 έως τις 7:00.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης