Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα δίνει όλα η κυβέρνηση για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα - Μπαράζ προεκλογικών εξαγγελιών

Τα δίνει όλα η κυβέρνηση για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα - Μπαράζ προεκλογικών εξαγγελιών
Στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να διαμορφώσουν την προεκλογική ατζέντα
Η επικοινωνιακή αντεπίθεση στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση από την προηγούμενη εβδομάδα με υποσχέσεις για διορισμούς, παροχές, μια αμφιλεγόμενη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία και τις μισθοδοσίες των κληρικών αλλά και την επιστροφή αναδρομικών στους ένστολους έχουν ανοίξει νέο κύκλο αντιπαράθεσης με καυστικά σχόλια από την αντιπολίτευση η οποία διακρίνει κίνητρα ψηφοθηρικά.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να διαμορφώσουν την προεκλογική ατζέντα ενώ συγχρόνως επιδιώκουν να κλείσει η ψαλίδα με την Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία υπερέχει σταθερά στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης αλλά και να μειωθεί το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία.
Με αυτή τη στρατηγική, η κυβέρνηση καταφεύγει σε μπαράζ εξαγγελιών ενόψει εκλογών, με στόχο να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ομάδες.
Στο πλαίσιο αυτό, υπόσχεται ότι θα συνεχιστεί η μισθοδοσία των κληρικών από τα δημόσια ταμεία τους οποίους στην πραγματικότητα εντάσει σε καθεστώς ΔΕΚΟ.
Η συμφωνία με την εκκλησία άλλωστε, όπως φάνηκε αποτέλεσε το έναυσμα για τον πρωθυπουργό προκειμένου να αυξήσει το πακέτο των παροχών και των υποσχέσεων.
Έτσι,ακολούθησε η προαναγγελία 10.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι θα αναπληρώσουν το κενό που δημιουργούν οι κληρικοί με μισθολογικό κόστος 200 εκατομμύρια ευρώ.
Συγχρόνως, η κυβέρνηση εξαγγέλει την πρόσληψη ακόμη 18.500 δημοσίων υπαλλήλων το 2020, ένα χρόνο μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Όλα τα παραπάνω μαζί με τα αναδρομικά στους ένστολους, την υπόσχεση για μη περικοπή των συντάξεων κ.ο.κ. οδηγούν και τους πλέον καλόπιστους, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, να διερωτώνται:
«Σε μια χώρα που η οικονομία ακροβατεί πως θα υλοποιηθούν όλα αυτά τα μεγαλεπίβολα σχέδια;».
Με ενδιαφέρον αναμένεται βέβαια και η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σε όλη αυτή τη «χιονοστιβάδα υποσχεσεολογίας» της κυβέρνησης ο οποίος γνωρίζει… κάτι παραπάνω καθώς είναι αυτός που κρατά στα χέρια του το «θησαυροφυλάκιο» της χώρας.
Την ίδια ώρα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό για ένα κρεσέντο λαϊκισμού με το Μέγαρο Μαξίμου να απαντά ότι ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει την ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους.«Η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα περισσότερες αχρείαστες προσλήψεις στο Δημόσιο. Χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις και ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, δηλώνει με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που προσδίδει στον Αλέξη Τσίπρα ρόλο θαυματοποιού, υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός μοιράζει υποσχέσεις για να υπονομευθεί η κατάσταση της οικονομίας την οποία θα παραλάβει σε λίγους μήνες η ΝΔ.
Στην Κουμουνδούρου και στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κι εκφράζουν την πεποίθηση ότι με τα θετικά μέτρα που θα ψηφίζονται κάθε εβδομάδα μέχρι και τα Χριστούγεννα στη Βουλή και τη μη περικοπή των συντάξεων ο στόχος ανατροπής της αρνητικής δημοσκοπικής εικόνας για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση είναι εφικτός.
Σε κάθε περίπτωση την εβδομάδα που διανύουμε η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να μεταφερθεί στη Βουλή όπου θα συζητηθούν τα υπόλοιπα τμήματα από το πόρισμα για την Υγεία ενώ την Τετάρτη στην ολομέλεια θα ξεκινήσει η συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση.
 
Χρύσα Κλειτσιώτη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης