Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης κλονίζει το AfD

Γερμανία: Σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης κλονίζει το AfD
Παράνομη εκλογική δωρεά στην αντιπρόεδρο Alice Weidel
Αντιμέτωπη με σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης βρίσκεται η αντιπρόεδρος του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) Alice Weidel, μετά τις αποκαλύψεις ότι η τοπική οργάνωση της εκλογικής της περιφέρειας έλαβε περίπου 130.000 ευρώ πριν από τις εκλογές για την προεκλογική της εκστρατεία.
Όπως αποκαλύπτουν η Sueddeutsche Zeitung και οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί WDR και NDR, πρόκειται για χρήματα που εμβάστηκαν κατά το διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2017 σε 18 δόσεις των 9.000 ελβετικών φράγκων στον τραπεζικό λογαριασμό της AfD στην περιοχή του Μπόντενζεε από φαρμακευτική εταιρία της Ζυρίχης, με την αιτιολογία: «Εκλογική δωρεά για την Weidel».
Η δωρεά ωστόσο θεωρείται παράνομη, καθώς προέρχεται από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ, όπως αποκαλύπτουν τα ΜΜΕ που διεξήγαγαν την έρευνα, η κυρία Weidel είχε ενημερωθεί σχετικά ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Η ίδια η αντιπρόεδρος της AfD, σε γραπτή δήλωσή της, επισήμανε ότι επέστρεψε τα χρήματα, τα εμβάσματα όμως εστάλησαν μόλις τον περασμένο Απρίλιο.
Ισχυρίστηκε δε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία.
Σύμφωνα πάντως με τη σχετική νομοθεσία, παράνομες δωρεές πρέπει είτε να επιστρέφονται άμεσα στον δωρητή είτε - σε περίπτωση που διαπιστώθηκαν με καθυστέρηση - να αποστέλλονται στον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης