Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μόσχα θα στηρίξει ειρηνική συμφωνία ανάμεσα σε Κόσοβο και Σερβία

Η Μόσχα θα στηρίξει ειρηνική συμφωνία ανάμεσα σε Κόσοβο και Σερβία
Θετική σε μία συμφωνία Κοσόβου-Σερβίας η ρωσική κυβέρνηση 
Τη διαβεβαίωση πως η Μόσχα θα στηρίξει τυχόν ειρηνική συμφωνία για την επίλυση των διαφορών ανάμεσα στο Κόσοβο και στην Σερβία, φέρεται να έδωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin.
«Σε αυτό το θέμα, ο Πρόεδρος Putin ήταν σαφής:
Εάν πετύχετε ειρηνική συμφωνία η Ρωσία θα την υποστηρίξει», έγραψε στο Facebook ο Κοσοβάρος Πρόεδρος Hashim Thaçi, μετά από σύντομη συνάντηση με τον κ. Putin στο Παρίσι.
Έως τώρα, δεν υπάρχει τοποθέτηση από το Κρεμλίνο όσον αφορά τις συνομιλίες των δύο ηγετών.
Οι επαφές στο Παρίσι ήταν η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους δύο άνδρες, με δεδομένο ότι η Ρωσία είναι παραδοσιακά ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Σερβίας στην διεθνή σκηνή και δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.
Τους τελευταίους μήνες, Πρίστινα και Βελιγράδι έχουν εκπονήσει προσχέδιο που προβλέπει «διόρθωση» των μεταξύ τους συνόρων και ανταλλαγή εδαφών.
Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, το προσχέδιο προβλέπει πως η Σερβία θα πάρει εδάφη στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο όπου υπάρχει μεγάλος σερβικός πληθυσμός και το Κόσοβο θα λάβει τμήμα της κοιλάδας του Πρέσεβο.
Η εν λόγω στρατηγική υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο κ. Thaçi δεν διευκρίνισε εάν παρουσίασε στον Ρώσο Πρόεδρο συγκεκριμένα το σχέδιο ανταλλαγής εδαφών ή εάν έγινε γενικότερη συζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης