Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 2,5% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Γερμανία: Στο 2,5% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 0,2%
Περαιτέρω επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (13/11) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας αυξήθηκε κατά 2,5% σε ετήσι βάση, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύερη ετήσια άνοδο των τελευταίων δέκα ετών, έναντι 2,3% τον Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% επιβεβαιώνοντας επίσης της προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Destatis.
Σε ότι αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειώθηκε οριακή άνοδος κατά 0,1% έναντι 0,4% τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση ο ΕνΔΤΚ σημείωσε άνοδο της τάξεως του 2,4%.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,7%, ενώ ο η άνοδος για τον εναρμονισμένο δείκτη περιορίστηκε στο 0,1%.
Σημειώνεται ότι οι τιμές στον τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 8,9% σε ετήσια βάση, ενώ η μηνιαία άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,2%, με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης να ηγούνται της ανόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης