Διεθνή

Salvini: Η ΕΕ θα κάνει λάθος εάν επιχειρήσει να επιβάλλει πρόστιμα στην Ιταλία

tags :
Salvini: Η ΕΕ θα κάνει λάθος εάν επιχειρήσει να επιβάλλει πρόστιμα στην Ιταλία
Η απάντηση της Κομισιόν αναμένεται έως τις 21/11
Την θέση ότι η ΕΕ θα κάνει λάθος εάν επιχειρήσει να επιβάλλει πρόστιμα στην Ιταλία διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Matteo Salvini λίγες ώρες μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να διατηρήσει αμετάβλητες τις προβλέψεις της για τον προϋπολογισμό του 2019 (2,4% έλλειμμα και 1,5% ανάπτυξη) και παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις της Κομισιόν να τον αναθεωρήσει.
Η τοποθέτηση αυτή του Salvini κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο ραδιόφωνο της Rai έρχεται να επιβεβαιώσει πως η ιταλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάει στα άκρα την αντιπαράθεση με την Κομισιόν, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ, απέρριψε τον περασμένο Οκτώβριο το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού, κάνοντας λόγο για σοβαρές παρεκκλίσεις και για ανάγκη σεβασμού των ευρωπαϊκών κανόνων.
Την θέση πάντως της ιταλικής κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε αλλαγές παρά τα τελεσίγραφα της Κομισιόν υπερασπίστηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria, ο οποίος σημείωσε πως η «δημοσιονομική επέκταση είναι απαραίτητη» για την Ιταλία και ότι «τα επιχειρήματα της ιταλικής κυβέρνησης είναι αυτά που διατηρούν σε ισχύ τις προβλέψεις του προϋπολογισμού».
Πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην απάντηση της Κομισιόν, η οποία αναμένεται το αργότερο να δοθεί έως τις 21/11.
Ήδη πάντως αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η Κομισιόν μελετά να ενεργοποιήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης