Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατσίκης: Οι ΑΝΕΛ προτείνουν ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και εκλογή ΠτΔ απευθείας από τον λαό

Κατσίκης: Οι ΑΝΕΛ προτείνουν ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και εκλογή ΠτΔ απευθείας από τον λαό
«Αναγκαίες και επιβεβλημένες οι αλλαγές στο Σύνταγμα. Θα στηρίξουμε στην Επιτροπή τις προτάσεις μας», τόνισε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκης
Έμφαση στις προτάσεις του κόμματός του τις οποίες παρουσίασε αναλυτικά, έδωσε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, κάνοντας λόγο για αναγκαίες και επιβεβλημένες αλλαγές στο Σύνταγμα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη λήψη απόφασης για την προθεσμία παράδοσης της έκθεσης της Επιτροπής Αναθεώρησης.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Κατσίκης, οι ΑΝΕΛ προτείνουν μεταξύ άλλων:

- Ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.
- Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του χωρίς όμως το πολίτευμά μας να μετατραπεί σε προεδρευομένη δημοκρατία.
- Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες ομογενείς.
- Τροποποίηση του άρθρου 86 για ποινική ευθύνη υπουργών ώστε να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη χωρίς καμία ανάμειξη της Βουλής.
-Τροποποίηση του άρθρου για την ελευθερία του Τύπου με την πρόβλεψη δημοσιοποίησης από τα ίδια τα ΜΜΕ της σύνθεσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, της οικονομικής κατάστασης και των μέσων χρηματοδότησής τους.
«Καταθέσαμε τις προτάσεις μας με γνώμονα τις γραμμές του κόμματός μας και θα τις στηρίξουμε στην Επιτροπή Αναθεώρησης», τόνισε κλείνοντας ο κ. Κατσίκης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης