Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέοι μπελάδες για τη Snap – Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για την IPO

Νέοι μπελάδες για τη Snap – Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για την IPO
Νέοι μπελάδες για τη Snap
Στο στόχαστρο της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) και του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται η ταλανιζόμενη Snap, με αφορμή την πληροφόρηση των επενδυτών για την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) του Απριλίου 2017.
Η είδηση γνωστοποιήθηκε από την ίδια την εταιρεία, η οποία απορρίπτει οποιαδήποτε παρατυπία, ωστόσο εκφράζει την κατανόησή της.
Στις 17:55, η μετοχή διαπραγματεύεται στα 6,6 δολάρια (-2%), στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, με κεφαλαιοποίηση ύψους 8,7 δισεκ. δολαρίων.
Ενδεικτικά, η μετοχή προσφέρθηκε στα 17 δολάρια κατά την ΙΡΟ!
Η Snap κατέγραψε νέες ζημίες το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ύψους 325 εκατ. δολαρίων, έναντι απωλειών 443 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.
Τα έσοδα για την εταιρεία πίσω από το δημοφιλές Snapchat αυξήθηκαν στα 298 εκατ. δολάρια, από 208 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι ενεργοί χρήστες για το ίδιο χρονικό διάστημα έφθασαν τα 186 εκατομμύρια, επίδοση που δεν ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η Snap διανύει την κρισιμότερη περίοδο της σύντομης ιστορίας της, με τους αξιωματούχους να εγκαταλείπουν τον έναν μετά τον άλλο την εταιρεία.
Πιο πρόσφατη απώλεια αυτή του επικεφαλής στρατηγικής Imran Khan (προσελήφθη Ιανουάριο του 2018), ο οποίος γνωστοποίησε στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 την επικείμενη αποχώρησή του από την αμερικανική εταιρεία.
Μόνο εντός του 2018, έχουν φύγει από τη Snap οι Drew Vollero (οικονομικός διευθυντής), Tom Conrad (αντιπρόεδρος) και Stuart Bowers (επικεφαλής μηχανικός).
Επίσης, από το 2015, η εταιρεία δε διαθέτει CFO (chief operating officer).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης