Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Draghi σε Ιταλία: Σεβασμός στους κανόνες από όλες τις χώρες - Να δοθεί προσοχή στο χρέος

Μήνυμα Draghi σε Ιταλία: Σεβασμός στους κανόνες από όλες τις χώρες - Να δοθεί προσοχή στο χρέος
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, τόνισε ότι οι υπερχρεωμένες χώρες θα πρέπει να προσέξουν ώστε να μην αυξηθεί περαιτέρω το χρέος τους
Σαφές μήνυμα προς την ιταλική κυβέρνηση έστειλε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, τη στιγμή που η ιταλική κυβέρνηση αναμένει την «ετυμηγορία» της Κομισιόν για τον προϋπολογισμό.
«Όλες οι χώρες θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επεσήμανε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη και τόνισε ότι οι υπερχρεωμένες χώρες δεν θα πρέπει να αυξήσουν περισσότερο το χρέος τους.
«Οι χώρες με υψηλό χρέος δεν θα πρέπει να το αυξήσουν περαιτέρω» τόνισε.
Παράλληλα, ο Draghi επανέλαβε τα σχέδια για περιστολή των μέτρων τόνωσης της οικονομίας στο τέλος του έτους, εκφράζοντας όμως την επιφύλαξη του σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης και προειδοποιώντας πως η άνοδος του πληθωρισμού ίσως είναι βραδύτερη του αναμενόμενου.
«Αν οι επιχειρήσεις αρχίσουν να γίνονται πιο αβέβαιες ως προς τις προοπτικές της ανάπτυξης και του πληθωρισμού, η πίεση στα περιθώρια θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο επίμονη», είπε.
«Αυτό θα επηρέαζε την ταχύτητα με την οποία θα αυξηθεί ο υποκείμενος πληθωρισμός και ως εκ τούτου την πορεία του πληθωρισμού που αναμένουμε να δούμε τα επόμενα τρίμηνα», πρόσθεσε και τόνισε «οι αβεβαιότητες αναφορικά με τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές έχουν αυξηθεί».

Η απάντηση του Salvini

Από την πλευρά του, πάντως, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Matteo Salvini, σχολίασε με αφορμή αυτές τις δηλώσεις, ότι ο Draghi έχει εργαστεί για την Ιταλία και τις αποταμιεύσεις των Ιταλών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης