Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 2,2% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Στο 2,2% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Ο ετήσιος πληθωρισμός για το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο 2,2% για τον Οκτώβριο
Περαιτέρω άνοδο σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (16/11) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή στην ενιαία νομισματική ένωση αναμένοται σκαρφάλωσε στο 2,2% έναντι ετήσιας ανόδου 2,1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το προηγούμενο έτος ο ρυθμός ανόδου βρισκόταν στο 1,4%.
Η μεγαλύτερη συνεισφορφά για την άνοδο του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη προήλθε από τον τομέα της ενέργειας, όπου οι τιμές αυξήθηκαν κατά +1,02% ενώ οι τιμές στον τομέα υπηρεσιών σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,65%.
Παράλληλα, οι τιμές τροφίμων, αλκοόλ και καπνού ενισχύθηκαν κατά +0,42% ενώ οι τιμές στα μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα σημείωσαν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,11%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός σκαρφάλωσε επίσης στο 2,2% για τον Οκτώβριο, έναντι 2,1% τον Σεπτέμβριο και έναντι 1,7% τον Οκτώβριο του 2017.
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκνα στη Δανία (0,7%) και την Πορτογαλία (0,8%), ενώ αντίθετα τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στη Ρουμανία (4,2%) και την Εσθονία (4,5%).
Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε οκτώ κράτη-μέλη της ΕΕ, παρέμεινε σταθερός σε πέντε και αυξήθηκε σε δεκατέσσερις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης