Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι επενδυτές αναμένουν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο παγκόσμια επιβράδυνση

tags :
Goldman Sachs: Οι επενδυτές αναμένουν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο παγκόσμια επιβράδυνση
Ο δείκτης bear market της Goldman Sachs βρίσκεται στο 73% που είναι το υψηλότερο επίπεδο μετά τα τέλη της δεκαετίας του 1960
Την εκτίμηση ότι η πρόσφατη διόρθωση στις μετοχές αποκαλύπτει πως οι επενδυτές αναμένουν μια μεγαλύτερη οικονομική επιβράδυνση από ό,τι υποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία εκφράζει αναλυτής της Goldman Sachs.
Ειδικότερα, ο Peter Oppenheimer δήλωσε στο CNBC ότι ο όγκος πωλήσεων υποδηλώνει προβλέψεις για μια ευδιάκριτη παγκόσμια επιβράδυνση.
«Αν συγκρίνουμε την πορεία των μετοχών έναντι μακροοικονομικών μεταβλητών, πιστεύουμε ότι έχουν ξεπεράσει την τρέχουσα επιβράδυνση και υποδηλώνουν μια πολύ μεγαλύτερη επιβράδυνση από αυτά τα επίπεδα».
Σημειώνεται ότι bear market δείκτης της Goldman Sachs είναι στο 73%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο μετά τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και τις αρχές του 1970,
Ο Oppenheimer επεσήμανε ότι αν και πρόκειται για ένα στοιχείου που θα μπορούσε να σημάνει κόκκινο συναγερμό, τα δεδομένα που λαμβάνονται υπόψη για τον συγκεκριμένο δείκτη, υποδηλώνουν ότι τα τρέχοντα επίπεδα πληθωρισμού ταιριάζουν περισσότερο με μια διόρθωση παρά για μια αγορά αρκούδων.
«Έχουμε χαμηλές αποδόσεις σε όλες τις αγορές καθώς αναμένουμε επιβράδυνση των κερδών αλλά και της αύξησης των αποτιμήσεων.
Οι περισσότερες από τις προβλέψεις μας βασίζονται σε μονοψήφια αύξηση κερδών» επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης