Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο πολλαπλασιασμός της σιγουριάς: 4Χ700.000 = 2.800.000

Ο πολλαπλασιασμός της σιγουριάς: 4Χ700.000 = 2.800.000
Η ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας για  την παραμονή των παπάδων στο Δημόσιο …προεξοφλεί ότι η χώρα μπορεί να επιβιώσει έχοντας πίστη στα …ιερά  και τα όσια που προσφέρουν τα κρατικά ταμεία
Ο ΣΥΡΙΖΑ «τόλμησε» να ανοίξει το θέμα του διαχωρισμού Κράτους Εκκλησίας βάζοντας όμως πολύ νερό στο κρασί του και με δόσεις ουδετερότητας αφού δεν τόλμησε να μπει στην ουσία του θέματος καθώς η Εκκλησία είναι Κράτος Εν Κράτει.
Η Ιερά  Σύνοδος της Εκκλησίας μετά από πολύωρη συνεδρίαση προχώρησε σε ομόφωνη ανακοίνωσή της που μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι επιθυμεί να διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η απαίτηση των παπάδων είναι να  παραμείνουν μισθοδοτούμενοι από τον κρατικό κορβανά.
Δηλαδή θέλουν να υπηρετούν την πίστη τους με την προϋπόθεση  να συνεχίσουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Έβαλαν στην άκρη τις εγγυήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι τα κονδύλια της μισθοδοσίας ύψους  200 εκατ. ευρώ  θα πηγαίνουν στην Ιερά Σύνοδο, η οποία στη συνέχεια θα κάνει  την κατανομή των χρημάτων στους δικαιούχους.
Όμως κανένας  δεν θέλει  να απομακρυνθεί από τα ταμεία του κράτους καθώς όλοι γνωρίζουν ότι από την Απομάκρυνση του Ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Για να αιτιολογήσουμε το τίτλο του  θέματος, σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι ανέρχονται περίπου σε 700.000 και ψωμίζονται από τα δημόσια ταμεία.
Ο πολλαπλασιασμός του αριθμού  τω υπαλλήλων επί  των μελών των οικογενειών τους δημιουργούν μία στρατιά ψηφοφόρων που αριθμεί 2.800.000 άτομα.
Ποιο πολιτικό κόμμα  λοιπόν μπορεί να  έχει μέλλον στην Ελλάδα όταν γυρίσει την πλάτη στους δημοσίους υπαλλήλους ή αφήσει έστω μια χαραμάδα αμφιβολίας και φόβου στο εκλογικό σώμα των  κρατικών  υπαλλήλων, ότι προτίθεται να φέρει  μικρο-αλλαγές  στην εργασία  τους.
Για  ποιόν λοιπόν χτυπά η καμπάνα;
Για τη χώρα η οποία δεν πρόκειται να ορθοποδήσει καθώς οι στρατηγικές των κομμάτων της εξουσίας διαμορφώνουν πλέγμα προστασίας και δεν τολμούν να πουν  την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στο Δημόσιο. Ποια είναι η αλήθεια.
Δεν μπορεί ο εργαζόμενος που δεν κινδυνεύει να χάσει ποτέ τη δουλειά του να εμφανίζει υψηλότερες αμοιβές απ’ αυτόν του ιδιωτικού τομέα που την επομένη ημέρα μπορεί να γραφτεί στους καταλόγους των ανέργων.  
Όλοι σχεδόν κατανοούν ότι το Δημόσιο συντηρείται απομυζώντας τον ιδιωτικό τομέα βάζοντας φόρους.
Η ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας για  την παραμονή των παπάδων στο Δημόσιο …προεξοφλεί ότι η χώρα μπορεί να επιβιώσει έχοντας πίστη στα …ιερά  και τα όσια που προσφέρουν τα κρατικά ταμεία.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingenws.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης