Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ο Soeder έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του CSU

Γερμανία: Ο Soeder έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του CSU
Το κόμμα πρόκειται να εκλέξει νέο ηγέτη σε ειδικό συνέδριο κόμματος στις 19 Ιανουαρίου 2019
Υποψηφιότητα για την ηγεσία των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, (CSU) θα θέσει ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Markus Soeder, όπως δήλωσε ο ίδιος σήμερα (18/11/2018).
«Μετά από προσεκτική εξέταση και σύμφωνα με την επιθυμία πολλών μελών, είμαι έτοιμος να υπηρετήσω το κόμμα μου», δήλωσε ο Soeder στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέτω για τη θέση του αρχηγού κόμματος», δήλωσε ο υποψήφιος διάδοχος του Horst Seehofer.
Ο Seehofer ανακοίνωσε τη Δευτέρα (12/11/2018) ότι θα αποχωρήσει μετά από 10 χρόνια από την ηγεσία του ισχυρού περιφερειακού κόμματος της Βαυαρίας αλλά θα παραμείνει ως ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, σημειώνει το Reuters.
Το κόμμα πρόκειται να εκλέξει νέο ηγέτη σε ειδικό συνέδριο κόμματος στις 19 Ιανουαρίου 2019.
Η απόφαση του Seehofer ακολουθεί τη δήλωση της Angela Merkel ότι η τέταρτη θητεία της ως καγκελάριος θα είναι και η τελευταία και πως θα παραιτηθεί από την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).
Ο Soeder, αναμενόταν ευρέως να επιδιώξει τον ηγετικό ρόλο αφού ο CSU υπέστη μεγάλες απώλειες στις περιφερειακές εκλογές της Βαυαρίας τον Οκτώβριο του 2018.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης