Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Οι ευρωεκλογές του 2019 θα βοηθήσουν την Ιταλία στις δημοσιονομικές μάχες με την ΕΕ

Di Maio: Οι ευρωεκλογές του 2019 θα βοηθήσουν την Ιταλία στις δημοσιονομικές μάχες με την ΕΕ
H Κομισιόν θα υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση μετά τις Ευρωεκλογές του 2019 προβλέπει ο Ιταλός αναπληρωτής πρωθυπουργός
Σαφές μήνυμα προς τις Βρυξέλλες ότι, η Ρώμη δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τη σκληρή γραμμή της στη δημοσιονομική σύγκρουση στέλνει ο Ιταλός αναπληρωτής πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio.
«Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο του 2019 θα ανατρέψουν το πολιτικό τοπίο στην Ευρώπη και θα βοηθήσουν την Ιταλία στις δημοσιονομικές μάχες της με τις Βρυξέλλες», δήλωσε σήμερα (18/11/2018) ο Di Maio.
Μιλώντας στην Corriere della Sera, ο Di Maio εξέφρασε την πεποίθηση ότι, η Ρώμη και οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να αποφύγουν τη σύγκρουση, προβλέποντας πως η Κομισιόν θα υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση μετά
τις  Ευρωεκλογές του Μαΐου, από τις οποίες αναμένεται να βγουν ενισχυμένα τα κόμματα κατά της λιτότητας.
«Οι πολίτες θα ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές και θα προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση στην ΕΕ», δήλωσε ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.
«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, αλλά δεν μπορούν να μας ζητήσουν να σφαγιάσουμε τους Ιταλούς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.
Ο Di Maio επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη να μειώσει τις δαπάνες και να εισαγάγει ρήτρες διασφάλισης προκειμένου να διασφαλίσει ότι, το έλλειμμα δεν θα υπερβεί το στόχο του 2,4% του ΑΕΠ το 2019.
Ωστόσο δήλωσε ότι, «οι κύριες μεταρρυθμίσεις του προϋπολογισμού θα παραμείνουν ως έχουν».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τον Οκτώβριο προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019, λέγοντας ότι αγνόησε τη δέσμευσή της για μείωση του ελλείμματος ενώ δεν λαμβάνει μέτρα για την υποχώρηση του χρέους, που είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Η Κομισιόν αναμένεται να κινήσει τη διαδικασία κυρώσεων εναντίον της Ρώμης την επόμενη Τετάρτη (21/11/2018), μια διαδικασία που θα μπορούσε τελικά να καταλήξει σε πρωτοφανή πρόστιμα για την Ιταλία, παρατηρεί το Reuters.
Οι ευρωπαϊκές εκλογές (5/2019) διαμορφώνονται ως μια μάχη μεταξύ κεντρώων, φιλοευρωπαϊκών κομμάτων και εθνικιστικών ακροδεξιών σχηματισμών, που τάσσονται κατά της μετανάστευσης αλλά και άλλων πολιτικών της ΕΕ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης