Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι δυνάμεις του Assad κατέλαβαν τον τελευταίο θύλακα του ISIS στη νότια Συρία

Οι δυνάμεις του Assad κατέλαβαν τον τελευταίο θύλακα του ISIS στη νότια Συρία
Η εξτρεμιστική οργάνωση είχε καταλάβει το 2014 τεράστια τμήματα της συριακής επικράτειας
Οι δυνάμεις του Bashar al Assad απέσπασαν από τους τζιχαντιστές  του Ισλαμικού Κράτους, τον τελευταίο θύλακα, που κατείχαν στη νότια Συρία.
Παράλληλα αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο ανατολικό τμήμα της Συρίας εναντίον άλλου θύλακα είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άτομα.
Η εξτρεμιστική οργάνωση είχε καταλάβει το 2014 τεράστια τμήματα της συριακής επικράτειας, από τα οποία όμως έκτοτε εκδιώχθηκε.
Ελέγχει πλέον μόνο μερικούς μικρούς θύλακες στον νότο και στα ανατολικά και βρίσκεται υπό την εντεινόμενη πίεση χωριστών επιχειρήσεων εναντίον της.
Το Σάββατο το ISIS έχασε το Τλουλ ας Σάφα, το ύστατο προπύργιό της στο νότιο τμήμα της χώρας, ανάμεσα στις επαρχίες της Δαμασκού και της Σουέιντας, έπειτα από εντατικούς βομβαρδισμούς που το καθεστώς διεξήγαγε επί πολλές εβδομάδες.
Οι δυνάμεις του Assad «ελέγχουν πλέον την περιοχή, μετά την απόσυρση των μαχητών του ΙΚ προς τα ανατολικά, στην Μπαντίγια (στην έρημο)», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Rammi Abdel Rahman,
Κατά τον ίδιο, από 700 ως 1.000 τζιχαντιστές εγκατέλειψαν αυτό το τελευταίο καταφύγιο έπειτα από μια «συμφωνία με το καθεστώς» (της Συρίας).
Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA από την πλευρά του μετέδωσε ότι ο στρατός συνέχιζε την «εκκαθάριση των περιοχών που απελευθερώθηκαν» αφού οι δυνάμεις του «σκότωσαν έναν μεγάλο αριθμό» τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις συγκρούσεις από τα τέλη του Ιουλίου στην περιοχή αυτή σκοτώθηκαν 245 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί μαχητές και 425 τζιχαντιστές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης