Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οδηγούν την ΕΡΤ ξανά στα οικονομικά ελλείμματα, κατά 15 εκατ αυξάνονται οι δαπάνες το 2019

Οδηγούν την ΕΡΤ ξανά στα οικονομικά ελλείμματα, κατά 15 εκατ αυξάνονται οι δαπάνες το 2019
Η πολιτική της κυβέρνησης με τα λεφτά της ΕΡΤ οδηγεί σε τεράστια αύξηση δαπανών-Νέα αναθεώρηση προϋπολογισμού 2018 και «προϋπολογισμού» 2019 στη … ζούλα από τη διαύγεια
Με προοπτικές ελλειμάτων εισέρχεται η ΕΡΤ στο 2019 καθώς μόνο τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League θα αυξήσουν τις δαπάνες το επόμενο έτος κατά το ποσό τουλάχιστον 15 εκ ευρώ.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προκειμένου να κάνει πολιτική μέσω της ΕΡΤ με τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποφεύγει να ξεπαγώσει την ΚΥΑ των δημοσιογράφων που έχει λήξει από το 2015 και χωρίς να προβλέπει καμία αύξηση θα οδηγούσε σε αλλαγή κλιμακίων και άρα υψηλότερες αμοιβές.
Η προοπτική η ΕΡΤ να οδηγηθεί σε ελλειμματικό αποτέλεσμα είναι εμφανής μετά τη δεύτερη αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2018 λίγο πριν την αλλαγή διοίκησης.
Η αναθεώρηση αυτή αφορά αθλητικά δικαιώματα αι αυξάνει τις σχετικές δαπάνες που χαρακτηρίζονται ως επενδύσεις (!!!) κατά 9,4 εκ ευρώ περίπου στα 49,5 εκ ευρώ και κατά 14 εκ ευρώ περίπου σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό χρήσης.
Έτσι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα αποδοθεί στο Δημόσιο για τη μείωση του χρέους μειώνεται σε 26 εκ ευρώ από 40 εκ ευρώ που αρχικά προβλεπόταν.
Το δημόσιο θα λάβει και άλλα 24 εκ ευρώ ως μέρισμα.!!!
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαύγεια με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου έχει αναρτηθεί απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ κατά 4 εκ ευρώ χωρίς άλλες «λεπτομέρειες».
Το ενδιαφέρον είναι ότι στην ίδια συνεδρίαση εγκρίνεται και ο προϋπολογισμός του 2019 χωρίς και πάλι στη διαύγεια να περιλαμβάνεται κανένα απολύτως στοιχείο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης