Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Ζαΐρη «ξεπαγώνει» Παπαευαγγέλου, ο ενήμερος Πάσχας της ΤτΕ, ο Κινέζος «αλεπού» της Γλυφάδας με την χρυσή visa και η στοχοποίηση Βακάκη

Η Ζαΐρη «ξεπαγώνει» Παπαευαγγέλου, ο ενήμερος Πάσχας της ΤτΕ, ο Κινέζος «αλεπού» της Γλυφάδας με την χρυσή visa και η στοχοποίηση Βακάκη
Ο Παπαευαγγέλου πλήρωσε την υπόθεση της Χρυσής Visa αλλά ο Κινέζος της Γλυφάδας τελικώς αποδεικνύεται ότι έκανε τις μεγάλες χρυσές δουλειές.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το bankingnews αποκάλυψε την υπόθεση της χρυσής visa με την εμπλοκή του επιχειρηματία Παπαευαγγέλου πρώην αντιπροέδρου της Jumbo.
H υπόθεση έχει καταλήξει στην δικαιοσύνη ωστόσο φαίνεται να ανακύπτουν ορισμένες νέες παράμετροι.
1)Η Αρχή Ξεπλύματος υπό την εισαγγελέα Άννα Ζαίρη είναι πιθανό την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 να άρει την απόφαση δέσμευσης λογαριασμών των εταιριών του Παπαευαγγέλου αλλά δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξει άρση και των λογαριασμών του φυσικού προσώπου.
Η κίνηση αυτή θεωρείται εύλογη καθώς οι δεσμεύσεις λογαριασμών δεν πρέπει να παραμένουν επ' άπειρον προκαλώντας τεράστια οικονομικά προβλήματα στους επιχειρηματίες.
Η Αρχή Ξεπλύματος θα πρέπει σε όλες τις περιπτώσεις να ενεργεί μεν γρήγορα, αλλά η δέσμευση των λογαριασμών δεν μπορεί να είναι μια μακροχρόνια διαδικασία και νομική απειλή για τους πολίτες και τους επιχειρηματίες.
Η απόφαση να ξεμπλοκάρουν οι λογαριασμοί είναι ξεκάθαρα σωστή απόφασηανεξαρτήτως της έρευνας της δικαιοσύνης για την υπόθεση αυτή.
2)Ενώ η έρευνα του bankingnews είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον Παπαευαγγέλου αποκαλύπτεται ότι στην Γλυφάδα δρα μια «αλεπού» ένας κινέζος ο οποίος έχει διακινήσει μεγαλύτερα ποσά από τον Παπαευαγγέλου μέσω POS και την Χρυσή Visa.
Με βάση κάποιες εκτιμήσεις ο Κινέζος της Γλυφάδας έχει διακινήσει πάνω από 100 εκατ έναντι των 75 εκατ του Παπαευαγγέλου.
Ο Κινέζος μάλιστα φέρεται να αποτελεί δίκτυο με άλλους κινέζους που έχουν έρθει στην Ελλάδα με βασικό επιχειρηματικό στόχο να κάνουν χρυσές δουλειές με την χρυσή visa.
3)O Γιώργος Πάσχας ο επιθεωρητής της ΤτΕ όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση της χρυσής Visa όπως αποκαλύπτει σήμερα το bankingnews δεν φάνηκε έκπληκτος.
Μήνες πριν ξεσπάσει η υπόθεση Παπαευαγγέλου – Χρυσή Visa από τις αποκαλύψεις του bankingnews ένας κινέζος πολίτης είχε καταθέσει 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα – όχι την Εθνική τράπεζα –
Σε σύντομο διάστημα ο Κινέζος ζήτησε προφανώς από τον Παπαευαγγέλου να επιστραφούν πίσω τα 500.000 ευρώ αλλά ανέκυψε κάποιο ζήτημα με την τράπεζα.
Ο Κινέζος όμως χρησιμοποίησε ελληνικό δικηγορικό γραφείο και μεταξύ άλλων έστειλε επιστολή και στην ΤτΕ μάλλον είχε παραλήπτη τον Γιώργο Πάσχα.
Στην επιστολή αυτή ανέφερε πολλά θέματα που άπτονταν της διαδικασίας της Χρυσής Visa.
H ελληνική τράπεζα βρήκε τρόπο επιστροφής των 500.000 ευρώ και έληξε η υπόθεση αυτή.
Όμως η ΤτΕ γνώριζε πολύ καιρό ότι κάτι δεν πάει καλά με την υπόθεση της Χρυσής Visa.
Όταν αποφασίστηκαν σημαντικές διοικητικές αλλαγές σε τράπεζα με αφορμή την Visa κλήθηκε το εν λόγω στέλεχος να δώσει εξηγήσεις και στον Πάσχα ο οποίος συνέταξε πόρισμα για την υπόθεση αυτή.
Ο Πάσχας επέμεινε στην ερώτηση εάν ήξερε τίποτε ο Βακάκης της Jumbo.
4)Γιατί βρέθηκε ο Βακάκης της Jumbo στο στόχαστρο;
Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι η στοχοποίηση είχε και πολιτικά κίνητρα.
Ζητούν από τον Βακάκη κάποιοι – συγκεκριμένοι – να προσλάβει στην εταιρία του την Jumbo και αρνείται οπότε δεν είναι αρεστός στην εξουσία.
Όμως δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος υπάρχουν και άλλοι λόγοι που ο Βακάκης βρίσκεται στο στόχαστρο.

Συμπέρασμα

Ο Παπαευαγγέλου πλήρωσε την υπόθεση της Χρυσής Visa αλλά ο Κινέζος της Γλυφάδας τελικώς αποδεικνύεται ότι έκανε τις μεγάλες χρυσές δουλειές.
Επίσης αποδεικνύεται ότι η ΤτΕ γνώριζε πολύ πριν έρθει στο φως η υπόθεση της Χρυσής Visa…την υπόθεση αλλά την υποβάθμισε ή αποσιώπησε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης