Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μνημόνιο με τον λαό

tags :
Μνημόνιο με τον λαό
Τσίπρας, Μητσοτάκης, Γεννηματά και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις πάσχουν από… εκτεταμένη αμνησία
Ο πρώτος που είχε μιλήσει για «συμβόλαιο με τον λαό» δεν ήταν άλλος από τον Ανδρέα Παπανδρέου πριν από πολλές δεκαετίες.
Αρκετούς από τους όρους του τότε συμβολαίου ο Ανδρέας – όπως είθισται να τον αποκαλούν ακόμη φίλοι και εχθροί- τους σεβάστηκε, άλλους τους ξέχασε, αλλά ας μην παρασυρθούμε σε ιστορικές μνήμες ή αποτιμήσεις.
Ως άλλος Ανδρέας Παπανδρέου –τον οποίο έχει την… περίεργη τάση να μιμείται αρκετά συχνά- ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε χθες από το βήμα της Βουλής ότι είναι έτοιμος να υπογράψει ένα τέταρτο… μνημόνιο με τον λαό.
Ως ιδέα εξαιρετική, αλλά το πρόβλημα με τον κ. Τσίπρα (το οποίο ο ίδιος ή δεν θυμάται ή μάλλον δεν θέλει να θυμάται) είναι ότι μέχρι σήμερα ότι έχει… υπογράψει με τον λαό, το έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων.
Από την κατάργηση των προηγούμενων μνημονίων, με «ένα νόμο και σε ένα άρθρο» έως το «Όχι» στο δημοψήφισμα του 2015, ο αγαπητός μας πρωθυπουργός όχι μόνο δεν υλοποίησε καμία από τις υποσχέσεις του, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις κόντεψε να μας τρελάνει δηλώνοντας ότι… εμείς δεν είχαμε καταλάβει καλά τις προθέσεις του.
Πέραν πάσης αμφιβολίας τα θετικά μέτρα που περιλαμβάνονται τόσο στον προϋπολογισμό του 2019 όσο και στο νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας, δεν μπορούν να αγνοηθούν ή να ισοπεδωθούν.
Όντως ακόμη και τα 20 ευρώ, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, που θα λάβει ένας συνταξιούχος είναι κάτι, από τη στιγμή που έχει δει τη σύνταξή του να ισοπεδώνεται την τελευταία 8ετία.
Εκτός, φυσικά, από τον κ. Τσίπρα αμνησία φαίνεται ότι έχουν πάθει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως αυτά που άσκησαν εξουσία πριν από τη νυν κυβέρνηση, ήτοι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ (ή ΚΙΝΑΛ όπως είναι το νέο όνομα).
Προφανώς τα στελέχη των δύο κομμάτων θεωρούν ότι όταν εκείνα εφάρμοζαν μνημόνια όλοι ήμασταν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, ενώ αρχίσαμε να στεναχωριόμαστε την τελευταία 3ετία με το μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά επειδή «Κυριακή κοντή γιορτή» και κάποια στιγμή εντός του 2019 θα γίνουν εθνικές εκλογές, τότε θα αποδειχθεί και το κατά πόσο ο ελληνικός λαός έχει πάθει την ίδια αμνησία με τους πολιτικούς του ταγούς….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης