Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλεί με βέτο η Ισπανία τη συμφωνία ΕΕ – Μ. Βρετανίας για το Brexit – Αιτία το Γιβραλτάρ

Απειλεί με βέτο η Ισπανία τη συμφωνία ΕΕ – Μ. Βρετανίας για το Brexit – Αιτία το Γιβραλτάρ
Απέχουν πολύ οι θέσεις μου από αυτές της Theresa May υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, P. Sanchez
Να τινάξει στον αέρα την επικείμενη συμφωνία της ΕΕ με τη Μ. Βρετανία για το Brexit απειλεί η Ισπανία λόγω των διαφορών που υπάρχουν για το Γιβραλτάρ.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sanchez επανέλαβε πως θα εμποδίσει τη σύναψη συμφωνίας για το Brexit, εάν η Ισπανία δεν εξασφαλίσει δικαίωμα βέτο στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για τον βρετανικό θύλακα του Γιβραλτάρ.
Η Μαδρίτη αξιώνει να υπάρξουν αλλαγές στη συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας το κείμενο να αναφέρει ρητώς ότι το καθεστώς της διαφιλονικούμενης περιοχής του Γιβραλτάρ θα οριστεί μόνο κατόπιν άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Μ. Βρετανίας και της Ισπανίας.
«Μετά τη συζήτησή μου με την Theresa May, οι θέσεις μας συνεχίζουν να απέχουν πολύ.
Η κυβέρνησή μου θα υπερασπίζεται πάντα τα συμφέροντα της Ισπανίας.
Αν δεν υπάρξουν αλλαγές, θα προβάλουμε βέτο στο Brexit», ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.
Σημειώνεται πάντως πως βάσει των κανόνων της ΕΕ, για να εγκριθεί η συμφωνία για το Brexit απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία και όχι ομοφωνία, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί ένα κράτος να την εμποδίσει προβάλλοντας βέτο.
Ωστόσο, οι ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ επιδιώκουν να υπάρξει ενότητα σε αυτό το εξαιρετικά λεπτό ζήτημα από πολιτική σκοπιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης