Τελευταία Νέα
Πολιτική

Dimitrov για Συμφωνία Πρεσπών: Είμαστε στο ίδιο πλοίο με την Ελλάδα - Ευθυγραμμισμένες οι προσπάθειες μας

Dimitrov για Συμφωνία Πρεσπών: Είμαστε στο ίδιο πλοίο με την Ελλάδα - Ευθυγραμμισμένες οι προσπάθειες μας
Ο Dimitrov υποστήριξε ότι οι δυσκολίες που προκύπτουν σε Ελλάδα και πΓΔΜ αποδεικνύουν ότι έγινε ένας πολύ καλός συμβιβασμός
Για «καλό συμβιβασμό» μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ έκανε λόγο ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Nikola Dimitrov, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολιάζοντας παράλληλα ότι οι προσπάθειες των δύο πλευρών είναι ευθυγραμμισμένες.
«Κατά πολλούς τρόπους βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή πάνω στο ίδιο πλοίο και οι προσπάθειές μας είναι ευθυγραμμισμένες» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Nikola Dimitrov, για την προοπτική ολοκλήρωσης των συμπεφωνημένων με την Ελλάδα στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της 4ης Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πΓΔΜ, ο Dimitrov εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι ζήτημα εβδομάδων «το να δημιουργήσουμε μέλλον, επιλύοντας μεγάλα ιστορικά ζητήματα».
Επεσήμανε επίσης πως «οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και αυτές που βλέπω ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα, για εμένα αποδεικνύουν ότι φτάσαμε σε έναν καλό συμβιβασμό, που καλύπτει τα πιο σημαντικά ζητήματα και τις ανησυχίες και των δύο πλευρών και παραμένουμε προσηλωμένοι στην ολοκλήρωση της συμφωνίας».
Ερωτηθείς εάν είναι σε γνώση του δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε αίτημα της πλευράς των Σκοπίων για απαλοιφή στοιχείων από τα ελληνικά βιβλία Ιστορίας δήλωσε άγνοια περί του θέματος.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη διέξοδος από την κατάσταση αυτή παρά η αληθινή συμφιλίωση και οικοδόμηση της φιλίας και είμαι πραγματικά υπερήφανος που ήμουν μέρος όλης αυτής τη διαδικασίας», τόνισε.

Η υπόθεση Gruevski

Αναφερόμενος στο ένταλμα σύλληψης του πρώην πρωθυπουργού, Nikola Gruevski, ο Dimitrov ανέφερε: «Όλοι ξέρουμε ότι βρίσκεται στην Ουγγαρία.
Είναι ένα ζήτημα στο επίκεντρο της προσοχής μας, αλλά και της προσοχής της ευρύτερης περιοχής -τις τελευταίες ημέρες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
«Οι κανόνες δικαίου είναι πολύ σημαντικοί για εμάς» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως «έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση κάπως παράδοξη», αλλά «ανάμεσα στον κανόνα του δικαίου (rule of law) και το δίκαιο του ηγεμόνα (law of the ruler), νομίζω ότι πρέπει να επιλέξουμε τον κανόνα δικαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης