Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η Γερμανίδα Keller και ο Ολλανδός Eickhout οι υποψήφιοι των Πρασίνων για τη διαδοχή Juncker

Politico: Η Γερμανίδα Keller και ο Ολλανδός Eickhout οι υποψήφιοι των Πρασίνων για τη διαδοχή Juncker
Οι Πράσινοι και τα συνδεδεμένα μέλη της Ελεύθερης Συμμαχίας διαθέτουν σήμερα 52 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, που αποτελεί περίπου το 7% του συνόλου
Τους υποψηφίους τους για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά το τέλος της θητείας του jean Claude Juncker επέλεξαν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι ψηφίζοντας τη Γερμανίδα Ska Keller και τον Ολλανδό Bas Eickhout στο συνέδριο του κόμματος που διεξάγεται σήμερα (24/11) στο Βερολίνο, κάνοντάς τους τα πρόσωπα της εκστρατείας του κόμματος στις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου του 2019.
Όπως αναφέρει το Politico, η Keller εξελέγη πρώτη, εξασφαλίζοντας πάνω από το 50% των ψήφων στο δεύτερο γύρο.
Ο Eickhout κατάφερε να νικήσει τη βελγίδα γερουσιαστή Petra De Sutter, κερδίζοντας 62% στη μεταξύ τους «διαμάχη» για τη δεύτερη θέση. Ο Keller και ο Eickhout είναι και τα δύο μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Eickhout στηρίζει την υποψηφιότητα του πάνω στο ζήτημα της πιο δίκαιης φορολογία ενώ η Keller επιμένει στον βιομηχανικό μετασχηματισμό στην Ευρώπη.
Η Keller ήταν και το 2014 το πρόσωπο των Πρασίνων για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ ο Eickhout είναι βουλευτής από το 2009 και είναι ηγέτης της αντιπροσωπείας της GroenLinks στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Έχουμε μια μάχη να κερδίσουμε», είπε η Keller αμέσως μετά την ψηφοφορία. «Γνωρίζουμε ότι η ΕΕ απέχει πολύ από την τελειότητα. Οι Πράσινοι θέλουμε να κάνουν την Ευρώπη πιο οικολογική, κοινωνική και πιο δημοκρατική ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της» υπογράμμισε η Keller..
Από την πλευρά του ο Bas Eickhout υποστήριξε πως «ήρθε η ώρα για αλλαγή. Θα αγωνιστώ για μια ισχυρή Ευρώπη, που πρέπει να είναι για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται εδώ. Μια Ευρώπη που λαμβάνει μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής. Αυτή είναι η Ευρώπη για την οποία θέλω να εργαστώ».
Τόνισε ακόμη πως «για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, η Ευρώπη βρίσκεται στο έλεος των πολυεθνικών που επιδιώκουν κυρίως το κέρδος, την ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό. Αυτό αποβαίνει εις βάρος μιας κοινωνικής Ευρώπης, η οποία επενδύει στους ανθρώπους και καλωσορίζει τις αξίες της συμμετοχής όλων».
Οι Πράσινοι και τα συνδεδεμένα μέλη της Ελεύθερης Συμμαχίας διαθέτουν σήμερα 52 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, που αποτελεί περίπου το 7% του συνόλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης