Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σε εξέλιξη η κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου «Μέδουσα 7»

Σε εξέλιξη η κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου «Μέδουσα 7»
Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον των αιγυπτιακών ΜΜΕ για την κοινή στρατιωτική άσκηση
Σε εξέλιξη από τις 23 Νοεμβρίου 2018 βρίσκεται η κοινή στρατιωτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 7» που πραγματοποιούν η Ελλάδα και η Αίγυπτος με τη συμμετοχή της Κύπρου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον των αιγυπτιακών ΜΜΕ για την κοινή στρατιωτική άσκηση.
Στα ρεπορτάζ των αιγυπτιακών μέσων επισημαίνεται η ενισχυμένη στρατιωτική συμμαχία των τριών χωρών.
Η «Al Ahram», στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα της επισημαίνει ότι «ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις της Αιγύπτου έφτασαν στην Ελλάδα το Σάββατο (24/11) για να συμμετάσχουν στη κοινή στρατιωτική, εκπαιδευτική επιχείρηση «ΜΕΔΟΥΔΑ 7», η οποία θα διεξαχθεί δυτικά της Κρήτης».
Σε επίσημη δήλωση του εκπροσώπου των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων Tamer El-Refaie, αναφέρεται ότι «οι κοινές ασκήσεις θα περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό και τη διαχείριση κοινών ναυτικών και αεροπορικών επιχειρήσεων, τη θαλάσσια παρακολούθηση, τον εντοπισμό υποβρυχίων, τη διασφάλιση πετρελαϊκών πλατφορμών και ζωτικών στόχων στη θάλασσα, καθώς επίσης τον έλεγχο και την επιθεώρηση ύποπτων πλοίων καθώς και διαδικασίες έρευνας και διάσωσης».
Η «Al Ahram» αναφέρει επίσης ότι «θα συμμετάσχουν και μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού, σε ρόλο εκπαίδευσης των αεροσκαφών για την άμυνα και κοινές επιθέσεις εναντίον εχθρικών στόχων».
Επίσης, στο ρεπορτάζ καταγράφεται το γεγονός ότι σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες της άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 7» μετέχουν σπουδαστές της Αιγυπτιακής Ναυτικής Ακαδημίας.
Αντίστοιχα ρεπορτάζ φιλοξενούν οι εφημερίδες «Egypt Today», «Egypt Independent» και «Misr El Youm».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης