Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δρομολογείται η σύσταση ομάδας για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων

Δρομολογείται η σύσταση ομάδας για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσανατολίζεται στη σύσταση ομάδας παρακολούθησης για τις έρευνες υδρογονανθράκων με συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών
Η σύσταση ομάδας για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με τις έρευνες υδρογονανθράκων φαίνεται να είναι στα σχέδια του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ειδικότερα, το υπουργείο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσανατολίζεται στη σύσταση ομάδας παρακολούθησης για τις έρευνες υδρογονανθράκων με συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών, δηλαδή των συναρμόδιων υπουργείων, των εταιρειών που υλοποιούν τα ερευνητικά προγράμματα και των οικολογικών οργανώσεων που αντιτίθεται σε αυτά.
Στόχος είναι η παρουσίαση και άμεση αντιμετώπιση όπου είναι δυνατόν των ζητημάτων που ανακύπτουν σε σχέση με τις έρευνες, έτσι ώστε οι εργασίες να γίνονται χωρίς καθυστερήσεις και τριβές με την τοπική κοινωνία και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Χρήσιμη, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι όποια κίνηση συμβάλλει στην αύξηση της διαφάνειας και το διάλογο, οι οποίοι παράλληλα τόνισαν την ανάγκη να μην προστεθεί ακόμη μία γραφειοκρατική διαδικασία στην πορεία υλοποίησης των ερευνών.
Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά της διενέργειας ερευνητικών εργασιών στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Γ. Σταθάκης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος, εκτός από την εφαρμογή των βέλτιστων διεθνών πρακτικών και την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων,  ανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα απαγορεύεται η χρήση της τεχνολογίας της υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking) για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.
Τέλος, σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα με τη μονογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου έκλεισε ο κύκλος των παραχωρήσεων χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών στη Δυτική Ελλάδα που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης