Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte (Ιταλός πρωθυπουργός): Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο - Ελπίζω να αποφευχθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων

Conte (Ιταλός πρωθυπουργός): Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο - Ελπίζω να αποφευχθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων
O Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, τόνισε ότι δεν κινδυνεύει η Ιταλία να βιώσει την κρίση της Ελλάδας, διότι η χώρα του «διαθέτει οικονομικούς δείκτες τόσο σταθερούς, που δεν τίθεται τέτοιο θέμα»
«Επαναλάβαμε ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο, σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού», ανέφερε σε δηλώσει του ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte, μετά το δείπνο που είχε το Σάββατο 24/11 στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων προς τη χώρα.
Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνάντηση που όμως «δεν ήταν συνάντηση που οδήγησε σε λύση, αλλά το βήμα προόδου έγκειται στο ότι υπογραμμίσθηκε και πάλι η διάθεση για διάλογο».
Ξεκαθάρισε ότι δεν μίλησαν για τα συνολικά μεγέθη του προϋπολογισμού, προσθέτοντας «φυσικά δεν υπαναχώρησα σε ότι αφορά τις καθοριστικές μεταρρυθμίσεις μας».
Ο  Giuseppe Conte σημείωσε ακόμη ότι δεν κινδυνεύει η Ιταλία να βιώσει την κρίση της Ελλάδας, διότι η χώρα του «διαθέτει οικονομικούς δείκτες τόσο σταθερούς, που δεν τίθεται τέτοιο θέμα».
Πάντως, όπως έκαναν γνωστό πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, για να έρθουν πιο κοντά οι θέσεις των δυο πλευρών».
Σημειώνεται ότι ο  Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte, δείπνησε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker , συνοδευόμενος από τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Giovanni Tria.
Από πλευράς Κομισιόν συμμετείχαν ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Valdis Dobrovskis.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης