Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος για Συμφωνία Πρεσπών: Άλλο πατριώτες, άλλο έμποροι πατριωτισμού

Κατρούγκαλος για Συμφωνία Πρεσπών: Άλλο πατριώτες, άλλο έμποροι πατριωτισμού
Υπάρχουν διαφωνίες, πολλές από αυτές έχουν συναισθηματικό και όχι λογικό υπόβαθρο είπε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ
Την θέση πως είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτιμώντας πως αυτές οφείλονται κυρίως σε συναισθηματικό και όχι σε λογικό υπόβαθρο διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
«Είναι σημαντική και βαρύτατη η ευθύνη της ΝΔ, που επιτρέπει στο ιδεολογικό μέτωπο, το οποίο εκ των πραγμάτων υπάρχει, να συσκοτίζονται οι θέσεις των ακροδεξιών και να εμφανίζονται πολλές φορές με μανδύα εθνικών θέσεων.
Δεν ταυτίζω με τις ακροδεξιές απόψεις όλους τους πατριώτες που έχουν διαφωνίες με τη συμφωνία των Πρεσπών.
Θεωρώ λογικό να υπάρχουν διαφωνίες και νομίζω ότι πολλές από αυτές έχουν συναισθηματικό και όχι λογικό υπόβαθρο.
Παρόλα αυτά, άλλο οι πατριώτες, άλλο οι επαγγελματίες πατριώτες, άλλο οι πατριώτες και άλλο οι έμποροι του πατριωτισμού» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Κατρούγκαλος αναφερόμενος στις καταλήψεις σχολείων για το Σκοπιανό.
«Η ΝΔ επέτρεψε στην ατζέντα της να νομιμοποιηθούν, δίνοντάς τους πολιτική κάλυψη και δυστυχώς βλέπω να επικρατούν στη ΝΔ όχι οι απόψεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Κώστα Καραμανλή, που ήταν οι εθνικές θέσεις που προωθήσαμε εμείς, αλλά οι θέσεις του κ. Γεωργιάδη, του κ. Βορίδη του ΛΑΟΣ, δηλαδή βλέπω αυτή τη στιγμή μία σαφή μετατόπιση σε αυτό το ζήτημα - και σε άλλα θέματα δυστυχώς- της ΝΔ προς τα ακροδεξιά» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην προωθούμενη συμφωνία Πολιτείας- Εκκλησίας.
«Ορισμένα στελέχη της ΝΔ φαίνεται να επιδιώκουν επανάληψη του ιδεολογικού αφηγήματος που θυμίζει στα δικά μου αυτιά το "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών".
Σε ένα σύγχρονο κράτος άλλη είναι η λειτουργία της Εκκλησίας, άλλη του Κράτους.
Ο απαράδεκτος εναγκαλισμός της Εκκλησίας από την Πολιτεία, αλλά και η σύγχυση ρόλων πρέπει να σταματήσει, αυτό το αυτονόητο γεγονός που έχει λυθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη από το τέλος του 19ου αιώνα [...]
Υπό την επήρεια των ίδιων δυνάμεων που έσυραν τη ΝΔ στο μακεδονικό σε μια ακροδεξιά περιοχή, που την είχε προ πολλού εγκαταλείψει το κόμμα αυτό, βλέπουμε δυστυχώς ανάλογα φαινόμενα --επαναλαμβάνω όχι σε όλους» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος ερωτηθείς για τις προκλήσεις από την Τουρκία με επίκεντρο τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ επεσήμανε ότι «είναι προς το απόλυτο συμφέρον της χώρας μας να διατηρήσει τη νηφαλιότητά της, όχι απλώς γιατί γνωρίζουμε ότι τα συμφέροντά μας είναι θωρακισμένα από τη διεθνή νομιμότητα, κατοχυρώνονται στις διεθνείς συνθήκες, αλλά και γιατί είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη η διπλωματική θέση τόσο της Ελληνικής όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας και μάλιστα είναι προφανές ότι αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι οι προσπάθειες αναθεωρητισμού των συνθηκών και διατήρησης υψηλής πολεμικής ρητορικής δεν ωφελούν, αντιθέτως απομονώνουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης