Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Ελπίζουμε ότι οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις μας για το εμπόριο θα «σπάσουν» το αδιέξοδο με τις ΗΠΑ

Malmstrom (Κομισιόν): Ελπίζουμε ότι οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις μας για το εμπόριο θα «σπάσουν» το αδιέξοδο με τις ΗΠΑ
Η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου ζτήσησε μεγαλύτερη δεύμεση από τα μέλη των G20 και G7 στη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου
Την ελπίδα της να υπάρξει άρση του αδιεξόδου που έχει προκύψει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου με τις πρόσφατες εντάσεις, εξέφρασε σήμερα (26/11) η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.
Ειδικότερα, οι δηλώσεις της Cecilia Malmstrom πραγματοποιήθηκαν στον απόηχο της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι έστειλε τις νέες προτάσεις της για τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, από κοινού με την Αυστραλία, τον Καναδά, την Κίνα, την Ινδία, το Μεξικό και άλλες χώρες.
«Τώρα, μαζί με έναν ευρύ συνασπισμό μέλών του ΠΟΕ, παρουσιάζουμε τις πιο συμπαγείς προτάσεις μας για τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», σχολιάσει η κα Malmstrom, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα της ότι «αυτό θα συμβάλει στην εξάλειψη του σημερινού αδιεξόδου».
Παράλληλα, η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ ζήτησε μεγαλύτερη δέσμευση από τους πολιτικούς συλλόγους των G20 και G7 στη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Η ίδια επανέλαβε ότι «τα μονομερή μέτρα στην παραβίαση των κανόνων του ΠΟΕ είναι μία εξέλιξη κατά την οποία «ένα λάθος βήμα μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρου του συστήματος που βασίζεται σε κανόνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης