Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Εποικοδομητικές οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το εμπόριο - Και οι δύο πλευρές επιθυμούν μεταρρυθμίσεις

Malmstrom (Κομισιόν): Εποικοδομητικές οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το εμπόριο - Και οι δύο πλευρές επιθυμούν μεταρρυθμίσεις
Η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου επανέλαγε ότι η ΕΕ προσφέρει στις ΗΠΑ μείωση των δασμών στον βιομηχανικό τομέα
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη μεταρρύθμιση του Πακγόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αναφέρθηκε σήμερα (27/11) η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Cecilia Malmstrom, χαρακτήριζοντας τις μέχρι στιγμής συνομιλίες ως «εποικοδομητικές».
Ειδικότερα, η Ευρωπαία Επίτροπος δήλωσε ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούν να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στον ΠΟΕ, ενώ παράλληλα επανέλαβε ότι η ΕΕ έχει προσφέρει στην Ουάσιγκτον μείωση των δασμών στον βιομηχανικό τομέα.
Η ίδια ανέφερε ενόψει της σημερινής Ημέρας Εμπορικής Πολιτικής της ΕΕ ότι «θα συζητήσουμε τις εμπορικές προκλήσεις και τις δυνατότητες με πολλούς εμπειρογνώμονες, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών», ενώ πρόσθεσε ότι αντιπροσωπεύει το «ανοικτό και δίκαιο εμπόριο».
Νωρίτερα εντός του μήνα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τα μέτρα εμπορικού προστατευτισμού που εφαρμόζονται παγκοσμίως, ενώ η πλευρά της ΕΕ δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αποσύρει τους δασμούς μόλις πράξουν το ίδιο και οι ΗΠΑ.
Σημειώνεαι ότι χθες (26/11) η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέθεσε τις μεταρρυθμιστικές της προτάσεις που αφορούν τον ΠΟΕ, μαζί με ορισμένες ακόμα χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης