Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας (ΤτΕ): Να συνεχιστούν ο μεταρρυθμίσεις - Ελπίζω σε στήριξη των πολιτικών

Στουρνάρας (ΤτΕ): Να συνεχιστούν ο μεταρρυθμίσεις - Ελπίζω σε στήριξη των πολιτικών
Oι επιδόσεις ήταν εντυπωσιακές, αλλά, δεδομένου του αρχικού χαμηλού επιπέδου διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα εξακολουθεί να υστερεί  έναντι των ανταγωνιστών της
Για την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων έως ότου η ελληνική οικονομία καταστεί δυναμική και ανταγωνιστική, έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.
Μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι η  Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα οικονομικής στήριξης και προσαρμογής με μια ευνοϊκή κληρονομιά των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν.
«Παρόλο που πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, πρέπει να ενισχυθούν πολλές μεταρρυθμίσεις, δεδομένων των κακών αρχικών συνθηκών.
Με άλλα λόγια,οι επιδόσεις ήταν εντυπωσιακές, αλλά, δεδομένου του αρχικού χαμηλού επιπέδου διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα εξακολουθεί να υστερεί  έναντι των ανταγωνιστών της», τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ.
Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, η διαδικασία μεταρρύθμισης πρέπει να επιδιωχθεί μέχρις ότου επιτευχθεί ο τελικός στόχος, δηλαδή μια ανταγωνιστική και δυναμική οικονομία που θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της.
«Πλέον, πολιτικοί και πολίτες κατανοούν μετά από την εφαρμογή τριών προγραμμάτων στήριξης, ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να επιστρέψει στο προηγούμενο status quo.
Ελπίζω ότι αυτό είναι αρκετό για να υπάρξει σταθερή στήριξη στις μεταρρυθμίσεις μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης