Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οργή Trump για τις απολύσεις στη General Motors

ΗΠΑ: Οργή Trump για τις απολύσεις στη General Motors
Οργή Donald Trump για General Motors
Σφοδρή επίθεση στη General Motors για την απόφασή της να καταργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και να απενεργοποιήσει εργοστάσια στην Βόρεια Αμερική, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump.
Όπως γνωστοποίησε, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διευθύνουσα σύμβουλο της κολοσσιαίας αυτοκινητοβιομηχανίας, Mary Barra, στην οποία διαμήνυσε πως η εταιρεία θα πρέπει να σταματήσει να παράγει οχήματα στην Κίνα και να ανοίξει εργοστάσια στις ΗΠΑ.
«Τους είπα "παίζετε με τον λάθος άνθρωπο"», είπε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal.
Η κα Barra ανακοίνωσε εχθές (26/11) πως η GM θα μειώσει το προσωπικό της στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά κατά έως 14.700 άτομα, διακόπτοντας την συναρμολόγηση αυτοκινήτων ή κινητήρων σε πέντε μονάδες της.
Στα εργοστάσια που δεν θα λάβουν καινούργιες παραγγελίες συγκαταλέγονται μονάδες στις πολιτείες του Μίσιγκαν και το Οχάιο, που αποτελούν μέρος της παλιάς βιομηχανικής «καρδιάς» των ΗΠΑ και ψήφισαν τον Donald Trump στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Αναφερόμενος ειδικά στο Οχάιο, ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος είπε πως η GM «θα κάνει καλά να ανοίξει καινούργια μονάδα εκεί πολύ γρήγορα», προσθέτοντας πως «αγαπά» τη μεσοδυτική πολιτεία.
Μία από τις κυριότερες προεκλογικές υποσχέσεις του μεγιστάνα ήταν πως θα σταματήσει την εκροή βιομηχανικών θέσεων εργασίας στο εξωτερικό.
Δεν είναι ακόμα σαφές πώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να πιέσει την General Motors να αποκαταστήσει έστω μέρος των δραστηριοτήτων που σχεδιάζει να αναστείλει στις ΗΠΑ.
Η αυτοκινητοβιομηχανία υποστηρίζει πως οι περικοπές είναι μέρος του σχεδίου της για εξοικονόμηση 6 δισεκ. δολαρίων ανά έτος έως το τέλος του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης