Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Η Fed δεν πρέπει να επηρεάζεται από την κατάσταση των αγορών

El-Erian: Η Fed δεν πρέπει να επηρεάζεται από την κατάσταση των αγορών
Το σχόλιο του Mohamed El-Erian για τη Federal Reserve 
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) των ΗΠΑ δεν πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι «δειλιάζει» ως προς το προγραμματισθέν σχέδιο της νομισματικής σύσφιξης, εκτιμά ο οικονομολόγος της Allianz και πρώην αξιωματούχος της PIMCO, Mohamed El-Erian.
Όπως υπογράμμισε, μιλώντας στο κανάλι CNBC, αν αυτή η μεταβολή στη ρητορική των αξιωματούχων της Federal Reserve συνεχιστεί, οι επενδυτές θα λάβουν το λάθος μήνυμα ότι ο Jerome Powell θα βάλει τέλος στην ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής.
Επισημαίνεται πως, νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος Richard Clarida υπονόησε πως η Τράπεζα εξαρτάται από τα οικονομικά δεδομένα.
«Πρόκειται για μια πραγματική δοκιμασία για το εάν η Fed του κ. Powell είναι πράγματι μια διαφορετική Fed ή αν κατά την πρώτη ένδειξη της μεταβλητότητας στις αγορές, δειλιάζει», σχολίασε.
Ο El-Erian είπε ότι το μήνυμα από τον κ. Clarida είναι ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο 2018, ωστόσο το επόμενο έτος ενδέχεται να πραγματοποιηθούν λιγότερες αυξήσεις από ότι έχουν προγραμματισθεί -στο 2% με 2,25% το τρέχον εύρος επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης