Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria: Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το spread - Πρέπει να λάβουμε υπόψη τους εταίρους μας στην ΕΕ

Tria: Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το spread - Πρέπει να λάβουμε υπόψη τους εταίρους μας στην ΕΕ
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι οι οικονομικοί στόχοι των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν ήταν ρεαλιστικοί
Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση φαίνεται πως βρίσκεται η ιταλική κυβέρνηση λόγω αντιδράσεων που προκάλεσε στην Κομισιόν ο προϋπολογισμός του 2019.
Μάλιστα, ρίχνοντας... αρκετό νερό στο κρασί του, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Giovanni Tria, υποστήριξε από το βήμα της Γερουσίας ότι «πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τους εταίρους μας στην ΕΕ».
Ο ίδιος αναγνώρισε την ανησυχία των αγορών τονίζοντας «η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη της τους φόβους των Ευρωπαίων εταίρων και την αβεβαιότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών».
Ωστόσο τόνισε ότι «μόνο με την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μπορεί η Ιταλία να αναστρέψει τις προσδοκίες της αγοράς».
Εν τω μεταξύ, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι σε συζητήσεις με την Κομισιόν ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος όσον αφορά τον προϋπολογισμό υποστηρίζοντας «εργαζόμαστε για την εξεύρεση ενός τρόπου για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στην Ιταλία και των δημόσιων οικονομικών.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ρώμη δεν μπορεί να αγνοήσει τα ιταλικά spreads διευκρινίζοντας για ακόμα μία φορά ότι «ο προϋπολογισμός του 2019 στοχεύει στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων και όχι στην έξοδο από την ευρωζώνη», ενώ διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει πόλεμο με την ΕΕ ή την έξοδο από το ευρώ.
Ο Tria τόνισε την ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις και φορολογικές μεταρρυθμίσεις και χαρακτήρισε με ρεαλιστικούς τους οικονομικούς στόχους που είχαν θέσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης