Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η General Motors βρίσκεται στο στόχαστρο του Trump

Γιατί η General Motors βρίσκεται στο στόχαστρο του Trump
Ο Αμερικανικός πρόεδρος  εμφανίζεται οργισμένος με την απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις
(upd) Νέα επίθεση στη General Motors εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, καλώντας την να επιστρέψει τα χρήματα της διάσωσής της στους φορολογούμενους.
Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στο στόχαστρο του προέδρου, λόγω της δραστηριότητάς της εκτός συνόρων, αλλά και της πρόθεσής της να προχωρήσει σε απολύσεις επί αμερικανικού εδάφους.

«Αν η General Motors δεν θέλει να κρατήσει τις θέσεις εργασίας της στις ΗΠΑ, θα έπρεπε να επιστρέψει τη διάσωση των 11,2 δισ. δολ. που χρηματοδοτήθηκε από τους Αμερικανούς φορολογουμένους» έγραψε στο Twitter o Trump.
Χθες ο Trump απείλησε την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με διακοπή των κρατικών επιδοτήσεων για τα οχήματα της General Motors, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών.
Ο Αμερικανικός πρόεδρος εμφανίζεται οργισμένος με την απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις.
«Είμαι πολύ απογοητευμένος από τη General Motors και την CEO της, Mary Barra, για το κλείσιμο εργοστασίων στο Οχάιο, το Μίτσιγκαν και το Μέριλαντ.
Τίποτα δεν κλείνει στο Μεξικό και την Κίνα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έσωσαν τη General Motors και αυτό είναι το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που λαμβάνουμε!
Τώρα εξετάζουμε τη μείωση όλων των επιδοτήσεων, συμπεριλαμβανομένων ...
.... των ηλεκτρικών οχημάτων.
Η General Motors έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα στην Κίνα πριν από χρόνια, όταν έχτισε εκεί εργοστάσια (και στο Μεξικό) - δεν νομίζω ότι το στοίχημα αυτό πρέπει να αποπληρωθεί.
Είμαι εδώ για να προστατεύσω τους εργάτες της Αμερικής!», έγραψε χθες σε tweets.
Νωρίτερα, γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διευθύνουσα σύμβουλο της κολοσσιαίας αυτοκινητοβιομηχανίας, Mary Barra, στην οποία διαμήνυσε πως η εταιρεία θα πρέπει να σταματήσει να παράγει οχήματα στην Κίνα και να ανοίξει εργοστάσια στις ΗΠΑ.
«Τους είπα "παίζετε με τον λάθος άνθρωπο"», είπε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal.
Η General Motors ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το προσωπικό της στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά κατά έως 14.700 άτομα, διακόπτοντας την συναρμολόγηση αυτοκινήτων ή κινητήρων σε πέντε μονάδες της.
Στα εργοστάσια που δεν θα λάβουν καινούργιες παραγγελίες συγκαταλέγονται μονάδες στις πολιτείες του Μίσιγκαν και το Οχάιο, που αποτελούν μέρος της παλιάς βιομηχανικής «καρδιάς» των ΗΠΑ και ψήφισαν τον Donald Trump στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Αναφερόμενος ειδικά στο Οχάιο, ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος είπε πως η GM «θα κάνει καλά να ανοίξει καινούργια μονάδα εκεί πολύ γρήγορα», προσθέτοντας πως «αγαπά» τη μεσοδυτική πολιτεία.
Μία από τις κυριότερες προεκλογικές υποσχέσεις του Trump ήταν πως θα σταματήσει την εκροή βιομηχανικών θέσεων εργασίας στο εξωτερικό.
Η αυτοκινητοβιομηχανία υποστηρίζει πως οι περικοπές είναι μέρος του σχεδίου της για εξοικονόμηση 6 δισ. δολαρίων ανά έτος έως το τέλος του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης