Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ εκ νέου η ΖΤΕ, για παραβίαση των κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ εκ νέου η ΖΤΕ, για παραβίαση των κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ εκ νέου η ΖΤΕ
Αμερικανοί Γερουσιαστές αναμένεται να ζητήσουν από την κυβέρνηση του Προέδρου Donald Trump να ερευνήσει το αν η ΖΤΕ παραβίασε ή όχι τις κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters -επικαλούμενο πηγές.
Συγκεκριμένα, ο κινεζικός κολοσσός ενδέχεται να παραβίασε τις κυρώσεις με την κίνησή του να βοηθήσει το Καράκας να κατασκευάσει μία βάση δεδομένων για το «φακέλωμα» των πολιτών.
Το αίτημα θα καταθέσουν οι Chris Van Hollen και Marco Rubio.
Τον περασμένο Ιούνιο, η ΖΤΕ κατέληξε σε συμβιβασμό με την αμερικανική κυβέρνηση για συνέχεια των δραστηριοτήτων στης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο κινεζικός γίγαντας κατέβαλε στις αμερικανικές αρχές το ποσό του ενός (1) δισεκ. δολαρίων, συν την «εγγύηση» των 400 εκατ. δολαρίων, τα οποία θα παρακρατηθούν αν υπάρξει νέα παράβαση των κυρώσεων ή άλλων νόμων.
Το 2017, η ΖΤΕ είχε παραδεχθεί ότι πούλησε παράνομα τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα και συμφώνησε να καταβάλει 1,19 δισεκ. δολάρια σε πρόστιμα. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον υποστήριξε ότι το 2016, ενώ ήταν σε εξέλιξη έρευνα, η ΖΤΕ προέβη σε «ψευδείς δηλώσεις» στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εμπορίου σε ό,τι αφορά στην επίπληξη που έγινε στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης