Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα με Erdogan - Κατρούγκαλος: Θα γίνει όταν υπάρχουν οι όροι

Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα με Erdogan - Κατρούγκαλος: Θα γίνει όταν υπάρχουν οι όροι
Αν και η συνάντηση Erdogan - Τσίπρα αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2019, χωρίς όμως και αυτό να είναι σίγουρο
Στον αέρα παραμένει το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τουρκία και η συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan.
«Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρχουν οι όροι να προωθηθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρουγκαλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου.
«Όταν ακούμε στην τουρκική Βουλή ότι θα πρέπει να επαναληφθεί ο Αττίλας στην Κύπρο δεν θα απαντάμε σε αυτή τη ρητορική ότι πάμε να φτάσουμε στην Κόκκινη Μηλιά» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.
Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι ενώ πράγματι είχε σταματήσει ο διάλογος, η τουρκική πλευρά έδειξε πρόθεση επανεκκίνησης του διαλόγου με την πρόσκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη γείτονα χώρα.
«Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρχουν οι όροι να προωθηθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Όταν λέμε ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας εννοούμε να αποτραπεί ατύχημα, ένα γεγονός στο Αιγαίο και να μη χρειαστεί να προστρέξουμε σε τρίτους» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.
Σημειώνεται ότι αν και η συνάντηση Erdogan - Τσίπρα αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2019, χωρίς όμως και αυτό να είναι σίγουρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης