Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο 14% των γυμνασίων και λυκείων οι καταλήψεις για το Μακεδονικό

Στο 14% των γυμνασίων και λυκείων οι καταλήψεις για το Μακεδονικό
Στο 14% των γυμνασίων και λυκείων οι καταλήψεις 
Το 13,9% των γυμνασίων και λυκείων σε ολόκληρη την χώρα έμεινε κλειστό σήμερα Πέμπτη λόγω των καταλήψεων που είχαν προαναγγελθεί με αφορμή το Μακεδονικό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, όμως από αύριο αναμένεται να εκτονωθεί η κατάσταση.
Στην Αττική, τα σχολικά συγκροτήματα όπου δεν έγιναν μαθήματα ανέρχονται σε 45, με στελέχη του υπουργείου να αναφέρουν πάντως πως ο αριθμός δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος.
Οι μεγαλύτερες μαθητικές κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα στην Θεσσαλονίκη όπου περισσότερα από 100 σχολεία συμμετέχουν στις καταλήψεις.
Εν τω μεταξύ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.
Χιλιάδες μαθητές βάδισαν το πρωί και το μεσημέρι κοντά στον Λευκό Πύργο και φώναξαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όταν κάποιο προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν το κιγκλίδωμα και να εισβάλουν στο κτήριο.
Επεισόδια έλαβαν χώρα και στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου κουκουλοφόροι συμμετέχοντες στην μαθητική πορεία συγκρούστηκαν με αντιεξουσιαστές με συνέπεια να παρέμβει η Αστυνομία, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Οκτώ άτομα προσήχθησαν και τέσσερα εν τέλει συνελήφθησαν.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ανήλικοι, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης