Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο του 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Στο 2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο του 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1%
Επιβράδυνση αναμένεται να σημειώσει η άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα Παρασκευή (30/11).
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να υποχωρήσει στο 2% σε ετήσια βάση, έναντι 2,2% τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε ότι αφορά τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ο ενεργειακός τομέας αναμένεται να έχει τα υψηλότερα ποσοστά ανόδου, και συγκεκριμένα στο 9,1% ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν οι τιμές στα τρόφιμα, το αλκόολ και τον καπνό, στο 2%.
Οι τιμές στον κλάδο υπηρεσιών αναμένεται να ενισχυθούν κατά 1,3% σε ετήσια βάση, ενώ μικρότερη είναι η άνοδος για τις τιμές μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο 0,4%.
Παράλληλα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές τροφίμων και ενέργειας, αναμένεται να υποχωρήσει στο 1%, έναντι 1,0% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης