Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Βλέπουμε την τελευταία πράξη του έργου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Τα φώτα θα σβήσουν

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Βλέπουμε την τελευταία πράξη του έργου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Τα φώτα θα σβήσουν
"Απερίσπαστοι και ενωμένοι συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να γίνει η ΝΔ μια καλή κυβέρνηση που θα βγάλει την Ελλάδα από την παρακμή", τονίζει ο Γ. Κουμουτσάκος
«Ό,τι και να κάνει ο  Τσίπρας, η βαριά εκλογική ήττα της κυβέρνησής του είναι πια αναπόδραστη», υπογραμμίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την εσωτερική πολιτική και την υλοποίηση πακέτου παροχών από την κυβέρνηση.
Ο κ. Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει χαρακτηριστικά «όλοι ξέρουν ότι βλέπουμε την τελευταία πράξη του έργου ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Όσο εντυπωσιακό και αν είναι το φινάλε, είναι το τέλος.
Η βαριά κουρτίνα θα πέσει και οι λίγοι θεατές που έχουν απομείνει θα αποχωρήσουν.
Τα φώτα θα σβήσουν».
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι μπαίνουμε στο 2019 που είναι προεκλογική χρονιά με σημαντικά θέματα εξωτερικής πολιτικής στο επίκεντρο, ξεκαθαρίζει ότι «η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να μη συζητά σοβαρά τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Εξαντλητικά, ακόμα και έντονα.
Όχι όμως διχαστικά, γιατί ο διχασμός μπορεί να οδηγήσει σε εθνικές ήττες».
Το  θεσμικό οικοδόμημα για τη διαμόρφωση της Εξωτερικής Πολιτικής, όπως αναφέρει, χρειάζεται ανανέωση, βελτιώσεις, προσθήκες, με πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση του ΥΠΕΞ.
Σημειώνει δε,πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διδάσκεται από την ιστορία και οι χειρισμοί της κυβέρνησης πριν, κατά και μετά τη διαμόρφωση της επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών ήταν κάκιστοι, δίχασαν αντί να ενώσουν,  απέκλεισαν αντί να συμπεριλάβουν, κράτησαν συνειδητά τις πολιτικές δυνάμεις στο σκοτάδι και έφτασαν ακόμα και να κατηγορήσουν τους πολίτες για την εθνική τους ευαισθησία.
Κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει τεράστια και ιστορική ευθύνη και για το κακό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και για τη βαριά ατμόσφαιρα που μας περιβάλλει.
Μάλιστα, για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ επαναλαμβάνει ότι χρειάζεται λύση αλλά «όχι η οποιαδήποτε λύση», σημειώνει ότι είναι επιζήμια και τονίζει ότι «η συμφωνία των Πρεσπών δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντας και γι΄ αυτό δεν κλείνει το μέτωπο».
Υπογραμμίζει  την ανάγκη να έχει η χώρα «γεωπολιτική αυτογνωσία», δηλαδή  να γνωρίζει «ποια είναι ακριβώς «η θέση της στον κόσμο».
Κάνοντας αναφορά στην Τουρκία και ερωτηθείς για το εάν οδηγούμαστε σε κρίση με αφορμή τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες, απαντά ότι «η Τουρκία έχει μείνει με δική της ευθύνη έξω από τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολικής Μεσόγειο», «ανοίγει μέτωπα και κλείνεται στον ανατολικό εαυτό της», ενώ συστήνει «η χώρα μας να εργάζεται με αποτροπή αλλά όχι εχθρότητα για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».
«Η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας οφείλει, με αποφασιστικότητα, να λειτουργεί αποτρεπτικά αλλά όχι εχθρικά.
Και ταυτόχρονα να δημιουργεί, να διευρύνει και να εμβαθύνει ένα πυκνό δίκτυο περιφερειακών και διεθνών συμμαχιών.
Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εργαζόμαστε για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις «φιλίας, συμμαχίας και συνεργασίας» όπως τις χαρακτηρίζει, ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει ότι πρόκειται για «διαχρονικά μια σταθερή, θεμελιώδη παράμετρο της ελληνικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής», ενώ για τις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία δηλώνει ότι «παρά τις κάποιες πρόσφατες αναταράξεις είναι ιστορικές, φιλικές και λειτουργικές».
Κληθείς να πει την άποψή του γύρω από την επίθεση του ΚΙΝΑΛ σε πρόσωπα της περιόδου διακυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή και στην στοχοποίηση ακόμα και του Προέδρου της Δημοκρατίας, απαντά ότι «στο ΚΙΝΑΛ έχουν ακόμα ανοικτούς λογαριασμούς με το παρελθόν που με σκοτεινή σκοπιμότητα, εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οφείλουν λοιπόν οι ίδιοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους.
Τη ΝΔ δεν την αφορά και δεν την αγγίζει».
«Εμείς, απερίσπαστοι και ενωμένοι συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να γίνει η ΝΔ μια καλή κυβέρνηση που θα βγάλει την Ελλάδα από την παρακμή.
Που θα την οδηγήσει στην πρόοδο.
Σε αυτή την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας μπορούν να συστρατευθούν όλοι όσοι την πιστεύουν ειλικρινά, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη», καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης