Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το μέρισμα έρχεται, η ελληνική οικονομία, ανακάμπτει στην πραγματικότητα;

tags :
Το μέρισμα έρχεται, η ελληνική οικονομία, ανακάμπτει στην πραγματικότητα;
Όταν οι κυβερνητικές παροχές συμπορευθούν με την ανάπτυξη της οικονομίας και εν γένει της Ελλάδας τότε, ναι, θα μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης
Με μία ομιλία που θύμιζε περισσότερο προεκλογική, και από παροχές και από ρυθμό, διά στόματος Αλέξη Τσίπρα, μεσοβδόμαδα και ανήμερα 24ωρης απεργίας, για να τον ακούσουν ίσως και περισσότεροι, μάθαμε μεταξύ άλλων ότι αύριο, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου «ανοίγει» η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα.
Από αύριο, λοιπόν, η κατάθεση των αιτήσεων με απώτερο στόχο ως τις 14 Δεκεμβρίου να γίνει και η καταβολή του, ως «μάννα» εξ ουρανού.
Πολύ πιο εντυπωσιακή ήταν η συνέχεια της πρωθυπουργικής ομιλίας καθώς, ενώ το αρχικό ποσό που προβλέπεται φθάνει τα 710 εκατ. ευρώ, δεν αποκλείεται να υπάρξει αύξηση το ύψος της οποίας θα καθοριστεί με την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) η οποία αναμένεται να εκδοθεί σήμερα.
Αυτό, όμως, που θα έπρεπε να μας προβληματίζει, με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας  έκανε μία εμφάνιση… Αϊ Βασίλη με πολλούς μποναμάδες στο σάκο του, είναι κατά πόσο όλες αυτές οι παροχές είναι ουσιαστικές για το σύνολο της χώρας και δεν υπονομεύουν την οικονομία της.
Μία οικονομία, που μπορεί θεωρητικά να βγήκε από το Μνημόνιο τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της για να καταστεί υγιής και αναζωογονητική σε βάθος χρόνου για όλους τους πολίτες της και όχι μόνο πρόσκαιρα με ένα εφάπαξ κοινωνικό μέρισμα από 300 έως 1400 ευρώ ανά δικαιούχο.
Κατά συνέπεια όταν οι κυβερνητικές παροχές συμπορευθούν με την ανάπτυξη της οικονομίας και εν γένει της Ελλάδας τότε, ναι, θα μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης της καθημερινότητας των πολιτών καθώς αυτό θα σηματοδοτήσει και τις υγιείς βάσεις για το μέλλον μας.
Έως τότε, μπορούμε μόνο να το ελπίζουμε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης