Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Zaev: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών τα «μακεδονικά» ενδέχεται να διδάσκονται στην Ελλάδα

Zaev: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών τα «μακεδονικά» ενδέχεται να διδάσκονται στην Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, επεσήμανε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ
Νέες διαστάσεις παίρνουν οι προκλήσεις από την πΓΔΜ αλλά και του πρωθυπουργού Zoran Zaev, ο οποίος στην προσπάθεια του να πείσει τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τα «μακεδονικά» να διδάσκονται στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο Zaev παρουσιάζοντας τη συνταγματικές αλλαγές που προβλέπονται στη συμφωνία της πΓΔΜ με την Ελλάδα, τόνισε ότι ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Μάλιστα, απαντώντας στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι με την αλλαγή του ονόματος δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα, ενώ χάνεται η επαφή με τους «Μακεδόνες» στις γειτονικές χώρες, o Zaev υποστήριξε ότι χώρα παραμένει η ίδια και ότι η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους, ενώ η «Μακεδονία» θα γίνει μέλος όλων των διεθνών οργανισμών.
Όπως μεταδίδει, η ιστοσελίδα beyep, αναφερόμενος στους «Μακεδόνες» στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ο Zaev τόνισε ότι για αυτούς, ειδικά για το Αιγαίο, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια, μετά την ανεξαρτησία της «Μακεδονίας».
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει η πιθανότητα η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα.



Παρακάτω, είναι το ακριβές απόσπασμα από την ομιλία του Zaev στο κοινοβούλιο των Σκοπίων:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης