Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Η αμερικανική οικονομία ενδέχεται να είναι πολύ διαφορετική το 2019 - Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί

Kaplan (Fed): Η αμερικανική οικονομία ενδέχεται να είναι πολύ διαφορετική το 2019 - Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί
Ο πρόεδρος της Dallas Fed δεν σχολίασε εάν σχεδιάζει να ψηφίσει κατά της αύξησης επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της τράπεζας
Τη θέση ότι η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να διαμορφωθεί διαφορετικά μέσα στο επόμενο έτος, διατύπωσε σήμερα (3/12) ο πρόεδρος της Dallas Federal Reserve, Robert Kaplan, συνιστώντας παράλληλα υπομονή σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αύξησης των επιτοκίων.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Dallas Fed τόνισε ότι τα δημοσιονομικά κίνητρα μερικές φορές «ίσως καλύπτουν ορισμένες από τις άλλες εξελίξεις που έχουν αντίκτυπο στην οικονομία», διευκρινίζοντας ότι μέχρι τα τέλη του επόμενου εξαμήνου η εγχώρια οικονομία μπορεί να έχει διαμορφωθεί διαφορετικά.
«Πρέπει να είμαστε ευθυγραμμισμένοι με την ιδέα ότι η οικονομία μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετική κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 ή στα μέσα του 2019 απ' ό,τι σήμερα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κ. Kaplan.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η Fed πρέπει να είναι «πολύ υπομονετική» όσον αφορά την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, ιδιαίτερα επειδή οι προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων είχαν ως αποτέλεσμα βραδύτερο πληθωρισμό.
«Νομίζω ότι επειδή οι αναγνώσεις για τον πληθωρισμό είναι πιο σιωπηρές, έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε υπομονετικοί και να είμαστε πολύ προσεκτικοί εδώ και να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε αυτό το λάθος», ανέφερε ο πρόεδρος της Dallas Fed, προειδοποιώντας την Κεντρική Τράπεζα να «μην το παρακάνει».
Ο ίδιος δεν σχολιάσει εάν σχεδιάζει να ψηφίσει κατά της αύξησης επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της τράπεζας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 18 και 19 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης