Γαλλία: Ο Πρόεδρος Macron αναβάλλει το ταξίδι στο Βελιγράδι λόγω «κίτρινων γιλέκων»

Γαλλία: Ο Πρόεδρος Macron αναβάλλει το ταξίδι στο Βελιγράδι λόγω «κίτρινων γιλέκων»
Ο Macron αναβάλλει το ταξίδι στο Βελιγράδι λόγω «κίτρινων γιλέκων»
Την αναβολή της επίσημης επίσκεψης που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στη Σερβία την Τετάρτη και την Πέμπτη (5-6/12), αποφάσισε ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron, όπως ανακοίνωσε απόψε ο Σέρβος ομόλογός του, Aleskandar Vucic.
«Ετοιμαζόμασταν για την επίσκεψη του Προέδρου Emmanuel Macron.
Δυστυχώς, λόγω της κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ο Πρόεδρος Emmanuel Macron μου ζήτησε να αναβάλουμε για μερικές εβδομάδες την επίσκεψή του στη χώρα μας», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το πρόγραμμα προέβλεπε ο κ. Macron να αναχωρήσει για το Βελιγράδι μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη και να επιστρέψει στο Παρίσι την Πέμπτη.
Ωστόσο, τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών αναγκάζουν τον Γάλλο Πρόεδρο να αλλάξει το πρόγραμμά του.
Εν τω μεταξύ, οι αποκλεισμοί δρόμων, στους οποίους προχώρησαν στη Γαλλία τα «κίτρινα γιλέκα», είχαν επιπτώσεις σήμερα στα σύνορα με την Ισπανία, όπου σημειώθηκαν ουρές χιλιομέτρων, καθώς έχουν μπλοκαριστεί χιλιάδες φορτηγά, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές της Καταλονίας.
Στην παραμεθόριο περιοχή της Λα Ζονκέρα, το μποτιλιάρισμα έχει φθάσει τα 19 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο ΑΡ-7, σύμφωνα με την καταλανική αρχή διαχείρισης της οδικής κυκλοφορίας, που ανήρτησε στο Twitter εικόνες με τις ουρές που σχηματίζουν τα φορτηγά.
Από την πλευρά της η καταλανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι μεταξύ 3.000-4.000 φορτηγά έχουν αποκλειστεί στην περιοχή ως συνέπεια του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS