Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέο οργανόγραμμα με προσλήψεις και αποχωρήσεις έκπληξη από την Εθνική – Από την Πειραιώς έφυγαν 4… και η άγνοια της IBG

Νέο οργανόγραμμα με προσλήψεις και αποχωρήσεις έκπληξη από την Εθνική – Από την Πειραιώς έφυγαν 4… και η άγνοια της IBG
Η Εθνική τράπεζα θα ανακοινώσει σημαντικές αλλαγές στο οργανόγραμμα της με νέα στελέχη από την αγορά και αναβαθμίσεις στελεχών της τράπεζας
Μπορεί να πλησιάζει το τέλος του 2018, ωστόσο επικρατεί υπερκινητικότητα στο ελληνικό banking.
Πρωτίστως στην Εθνική που μετά από επώαση φαίνεται ότι επίκεινται ραγδαίες εξελίξεις καθώς η διοίκηση ετοιμάζει το νέο οργανόγραμμα.
Φαίνεται ότι η Εθνική τράπεζα το επόμενο διάστημα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς των επικείμενων αλλαγών στις διοικητικές δομές γιατί θα ανακοινώσει νέο οργανόγραμμα έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2018 που θα περιλαμβάνει αξιόλογες προσλήψεις αλλά και αξιόλογες αποχωρήσεις.
Πρωτίστως η Εθνική τράπεζα βρήκε την αντικαταστάτρια της Ν. Τζάκου στην διεύθυνση λιανικής τραπεζικής.
Πρόκειται για γυναίκα στέλεχος μεγάλης συστημικής τράπεζας ιδιαίτερα ικανή και η οποία ξεκίνησε από την Citibank και τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται ως στέλεχος σε μεγάλη τράπεζα που εσχάτως πρωταγωνιστεί…σε ειδησεογραφία.
Όμως η Εθνική τράπεζα αναμένεται λόγω του νέου οργανογράμματος να πρωταγωνιστήσει.
Συγκεκριμένα.
1)Θα ανακοινώσει την νέα διοικητική δομή που δεν θα περιλαμβάνει αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους.
2)Θα υπάρχουν 3 ή 4 μέλη με εκτελεστικές αρμοδιότητες.
-Ο διευθύνων σύμβουλος ο Παύλος Μυλωνάς.
-Ο Δημήτρης Δημόπουλος είναι το παλαιότερο και εμπειρότερο τραπεζικό στέλεχος της Εθνικής.
Κάποια στιγμή είχε αναφερθεί ότι θα αποχωρήσει τους επόμενους 2-3 μήνες από το διοικητικό συμβούλιο και θα παραμείνει σε ρόλο ειδικού συμβούλου στον όμιλο ή με κάποιες άλλες αρμοδιότητες.
Ακόμη το θέμα Δημόπουλου δεν έχει κλείσει υπό την έννοια ότι λόγω της μεγάλης του συνεισφοράς και εμπειρίας η Εθνική αναζητείται λύση που μπορεί να περιλαμβάνει έξοδο από το ΔΣ αλλά διατήρηση κάποιου σημαντικού ρόλου στην τράπεζα.
-Ο Παναγιώτης Δασμάνογλου της κανονιστικής συμμόρφωσης ήθελε να έχει ρόλο αναπληρωτή CEO αλλά θα είναι μόνο εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
-Στο ΔΣ με εκτελεστικές αρμοδιότητες θα μπορούσε να εισέλθει ο Ιωάννης Κυριακόπουλος διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών της Εθνικής τράπεζας.
Πέραν αυτών των διοικητικών αλλαγών όπως προαναφέρθηκε βρέθηκε η αντικαταστάτης της Τζάκου από την Εθνική τράπεζα ενώ σύντομα θα αναπληρωθεί και η θέση του Χριστοδούλου που αποχώρησε.
Οι πληροφορίες του bankingnews αναφέρουν ότι επίκεινται πολύ σημαντικές αλλαγές σε Γενικούς Διευθυντές και μέσω αναβάθμισης υφιστάμενων στελεχών αλλά και προσλήψεων από τις άλλες τράπεζες.
Ο Σ. Συρμακέζης πρώην στέλεχος Πειραιώς, Eurobank και Praxia δεν θα συνεργαστεί με την Εθνική τράπεζα ενώ δεν φαίνεται πιθανό να συνεργαστεί ούτε και με την IBG.

Αποχώρησαν 4 στελέχη από την τράπεζα Πειραιώς και η άγνοια της IBG

Ήδη όπως έχει αναφέρει το bankingnews αποχώρησε από την Πειραιώς και ο Γ. Πουλόπουλος ο οποίος είχε φθάσει έως αναπληρωτής CEO στην τράπεζα.
Ταυτόχρονα αποχώρησε ο Φούσκας από το treasury λόγω ηλικίας, ο ίδιος έμπειρο στέλεχος έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από το banking.
Ο Θανάσης Κατσακλής από την εταιρική τραπεζική της Πειραιώς που αποχώρησε φερόταν ότι θα αναλάβει θέση στην IBG στην Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος αλλά αυτό δεν φαίνεται να ευσταθεί.
Επίσης αποχώρησε και η κ. Φερεντίνου η οποία έλαβε την αποζημίωση και επίσης εγκαταλείπει το banking.
Υπήρχαν ειδικά χθες αναφορές ότι ορισμένα στελέχη της Πειραιώς που αποχώρησαν θα μετακινηθούν προς την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος αλλά η νέα διοίκηση της τράπεζας που έρχεται προσεχώς δήλωσε άγνοια διαψεύδοντας όλη αυτή την φημολογία.
Να σημειωθεί ότι τα στελέχη αποχώρησαν για δικούς τους λόγους από την Πειραιώς.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης