Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναδίπλωση από Zaev: Είμαστε δεσμευμένοι στη Συμφωνία των Πρεσπών - Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις

Αναδίπλωση από Zaev: Είμαστε δεσμευμένοι στη Συμφωνία των Πρεσπών - Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις
«Λυπούμαστε που τα σχόλιά του (σσ. του Zaev) κατανοήθηκαν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ
Τη δέσμευση του στη Συμφωνία των Πρεσπών και των όρων που περιλαμβάνονται σε αυτή, επιβεβαίωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Zoran Zaev, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τη «μακεδονική γλώσσα».
«Λυπούμαστε που τα σχόλιά του (σσ. Zoran Zaev) κατανοήθηκαν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ, όπου τονίζεται η αφοσίωση του Zaev στη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Ο Πρωθυπουργός Zaev είναι πλήρως αφοσιωμένος σε μια πολιτική προσέγγιση που φέρνει τις ευρωπαϊκές αξίες στην περιοχή των Βαλκανίων και δεσμεύεται να βελτιώσει τις σχέσεις καλής γειτονίας» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις γίνονται καλή τη πίστει.
«Είμαστε σθεναρά δεσμευμένοι στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και όλες οι ενέργειές μας και οι δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη, προς στήριξη της Συμφωνίας» επισημαίνεται ενώ η κυβέρνηση των Σκοπίων υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.
«Ως χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, καταλαβαίνουμε ότι οι χώρες φροντίζουν τους δικούς τους πολίτες και ότι χώρες στα Βαλκάνια δεν παρεμβαίνουν σε γειτονικές χώρες για οποιοδήποτε θέμα.
Θέλουμε να υπογραμμίσουμε το άρθρο 4 (3) της Συμφωνίας των Πρεσπών βάσει του οποίου δεσμευόμαστε να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, μεταξύ άλλων για την προστασία των δικαιωμάτων οποιουδήποτε ατόμου που δεν είναι ο πολίτης μας.
Με αυτό το σκεπτικό, είναι κατανοητό ότι οι γλωσσικές πολιτικές και στις δύο χώρες δεν καθορίζονται από τη συμφωνία Πρεσπών.
Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα των γλωσσών που διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης