Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος για Συμφωνία Πρεσπών: Να αποφεύγονται προβληματικές δηλώσεις - Συνάντηση με Σκοπιανό ΥΠΕΞ

Κατρούγκαλος για Συμφωνία Πρεσπών: Να αποφεύγονται προβληματικές δηλώσεις - Συνάντηση με Σκοπιανό ΥΠΕΞ
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, Nikola Dimitrov
Την ανάγκη αποφυγής προβληματικών δηλώσεων που δημιουργούν αμφιβολίες ως προς το πραγματικό νόημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπογράμμισε σήμερα (4/12/2018) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, Nikola Dimitrov, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι είχε μια ουσιαστική συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ.
«Συμφωνήσαμε και οι δύο ότι προβληματικές δηλώσεις που δημιουργούν αμφιβολίες ως προς το πραγματικό νόημα της Συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει να αποφεύγονται, ακριβώς γιατί και οι δύο χώρες εμμένουν στην πιστή τήρηση του πνεύματος και του γράμματος της Συμφωνίας αυτής που είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο χώρες», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτό που περιγράφει ακριβώς την κατάσταση των υποχρεώσεων εκατέρωθεν είναι το άρθρο 4 παράγραφος 3 της Συμφωνίας, που πια δεν αφήνει κανένα περιθώριο για επέμβαση στο εσωτερικό κάθε μιας από τις χώρες.
«Εμμένουμε, λοιπόν, σταθερά στο πνεύμα και στο γράμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και προχωρούμε και οι δύο στην πλήρη κύρωσή της με την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στη γειτονική χώρα, ακριβώς όπως προβλέπει η Συνθήκη αυτή», τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Γ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, με τον οποίο συζήτησε το ζήτημα της πΓΔΜ, καθώς και την τεχνική διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, εφόσον θα κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και στις δύο χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης