Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +1,2% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +1,2% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας υποχώρησε κατά -0,7%
Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αποδείχθηκε η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (7/12) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, την ίδια στιγμή που το εμπορικό έλλειμμα περιορίστηκε σημαντικά για τον ίδιο μήνα.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά +1,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, ανακάμπτοντας από την πτώση του -1,6% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,7%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας υποχώρησε κατά -0,7% έναντι ετήσιας πτώσης -1% τον Σεπτέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -1,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, καθοριστική ήταν η συμβολή του μεταποιητικού κλάδου, όπου η παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Αναφορικά με το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας για τον ίδιο μήνα, το έλλειμμα περιορίστηκε στα 4,052 δισ. ευρώ, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο έλλειμμα από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτος, ενώ είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με το έλλειμμα ύψους 5,75 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.
Οι εξαγωγές της Γαλλίας σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του +6,2% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ενώ η αντίστοιχη άνοδος των εισαγωγών περιορίστηκε στο +2,5%.
Παρά το γεγονός ότι η γαλλική οικονομία ξεκίνησε το τέταρτο τρίμηνο του 2018 σε σταθερή βάση, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ανάπτυξη είναι απίθανο να διατηρήσει τη δυναμική της προς τα τέλη του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης